Varm bileiers bekjennelse

Varm - varmere - Bergen! BA-journalist Eirik Langeland Fjeld prøver å kjøle seg ned.

Varm - varmere - Bergen! BA-journalist Eirik Langeland Fjeld prøver å kjøle seg ned. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Om ettermiddagen, etter jobb, prøver jeg å spise litt. Det blir kald frukt til middag i dag også. Jeg går ut og setter meg i bilen utenfor huset.

DEL

Apropos Jeg elsker knallvarme dager, men bare når jeg har ferie. Jeg elsker snø, men bare på fjellet. Jeg elsker å være ute i plaskregn, men bare når jeg er godt kledd.

Listen som viser hvordan jeg vil at verden skal fungere på mine premisser, er lang. Jeg skal spare deg for helheten, og heller dvele litt med den dagsaktuelle varmebølgen.

For varmt er det. Etter alle bergenske standarder faktisk oppsiktsvekkende varmt. Vi opplever nå den varmeste juli på over 100 år. De som kan, har for lengst trukket til sjø, vann eller fjell. Jeg er på jobb.

«Hard news», sier redaktøren og dunker pekefingeren sin i møtebordet. «Jeg vil ha hard news». Kvoten for saker om ungdommer i badebukse, barn med is, middelaldrende med halvliter og følelsesladede dyrehistorier er visst i ferd med å fylles.

Når svetten renner der ryggen blir til en sprekk, er det vanskelig å konsentrere seg om postlister og plandokumenter. Utrolig nok går det på et vis, ved hjelp av kaldt vann, varm kaffe og tanker om fridager i august.

Det kunne altså vært verre. Jeg kunne vært småbarnsfar i Gaza. Men det er jeg ikke, så – etter å ha bedrevet litt forsiktig Facebook-aktivisme – står jeg på for å løse i-landsproblemene mine.

Om ettermiddagen, etter jobb, prøver jeg å spise litt. Det blir kald frukt til middag i dag også.

Jeg går ut og setter meg i bilen utenfor huset. Den har A/C-anlegg som kan forvandle kupeen fra et kokende helvete til en sval lounge på minutter.

Mens temperaturen synker, og tankene klarner, slår det meg at å kjøre air condition-anlegget i bilen for å holde seg kald, er som å pisse i buksen for å holde seg varm.

For at A/C-anlegget skal virke må jeg nemlig la bilen gå på tomgang. Da spytter den ut CO2, en gass som bidrar til å gjøre planeten vår til et drivhus. Dermed blir det varmere, og jeg må sitte enda mer i bilen.

Nei, Eirik. Dette går ikke. Det er på tide å få fingeren ut, ta Bybanen to stopp og gå og ta seg et kveldsbad.

Artikkeltags