Gå til sidens hovedinnhold

Innsamlingsaksjonen for de etterlatte etter branntragedien rundet én million kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

– Responsen har rett og slett vært overveldende, sier bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs.

En mor (41) og hennes tre døtre (7, 9 og 14 år) døde av skader de pådro seg under en husbrann i Ytrebygda natt til lørdag. Det som var en fembarnsfamilie, består nå av far og to sønner.

Klassekameratene til en av sønnene startet tirsdag en aksjon for å samle inn penger til de etterlatte. Målet var å samle inn noen tusenlapper til fotballutstyr for vennen.

– Ingenting kan få tilbake familiemedlemmene de har mistet, men kanskje dette kan hjelpe litt, fortalte 15-åringene Albertine Lind, Nils-Henrik Lind og Felix Espeland Knudstad til BA.

Les også

Far og sønns desperate kamp for å redde familien under dødsbrannen i Ytrebygda

– Varme og omtanke

Aksjonen har siden spredd seg, og tatt av. Torsdag kveld har 4170 ulike givere bidratt med til sammen hele 1.014.500 kroner på nettsiden.

– Responsen har rett og slett vært overveldende. Det er fantastisk flott å se at så mange bidrar og støtter opp når tragedien rammer, sier familiens bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs til BA.

Hun mener at det ligger mye varme og omtanke i at omgivelsene kommer sammen og hjelper familien som er rammet så voldsomt hardt.

Artikkelen fortsetter under


– Trygghet for familien

Pengene utbetales til selskapet Sentrumsadvokaten, hvor Mjøs er ansatt.

– Det er en trygghet for familien at en advokat tar hånd om dette, når det blir så store summer, forklarer Mjøs, og legger til:

– Pengene er på en skjermet klientkonto, og alt går selvsagt uavkortet til familien.

Les også

Flyktet fra borgerkrig: Drømte om et nytt og bedre liv i Norge

Kommentarer til denne saken