Rowan har latt seg inspirere av norsk folkemusikk og jazz. Fredag kveld synger hun på Underlig i Bergen. Der har Rowan releasekonsert for sitt helt ferske album. Sammen med fem norske musikere har Rowan gitt ut «New Light Dwelling», der hun tolker musikk av Keith Jarrett og Jan Garbarek. Det var nettopp møtet med Jarretts «Belonging» som staket ut kursen for den da femten år gamle Lodon-jenten.

Jarrett

– Da jeg hørte «Belonging» ble det klart at det var jazzsanger jeg skulle bli, sier Rowan. Siste høst var hun utvekslingsstudent ved Griegakademiet gjennom Erasmus-stipend. 4. januar i år kom hennes første eget album. Og nå ser hun allerede fremover mot det neste:

–Det kommer til å bli preget av Londons jazz-scene som er temmelig forskjellig fra den norske. Det er mer innflytelse fra andre moderne uttrykk og samtidig mer tradisjonsbundet. Så håper jeg at jeg kan lage musikk inspirert av norsk folkemusikk til senere album.

Imponert

Rowan er svært entusiastisk når det gjelder norsk jazz og folkemusikk. Hun nevner Mari Boine og Sidsel Enderesen som to artister hun har latt seg imponere over.

– Jeg er også fascinert av den norske folkemusikken, melodiene er fantastiske. Kan hende åpner jeg konserten på Underlig med en norsk folketone, det kommer an på om bandet mitt synes jeg fikser språket godt nok. Det blir uansett spennende å opptre live med materialet fra albumet for første gang, sier Rowan. 

Den beste tiden

Rowan er ferdig med oppholdet ved Griegakademiet, men er hun kommer til å pendle mellom London og Bergen fremover.

– Tiden i Bergen er de fem beste månedene i mitt liv. Akademiet er svært inspirerende, byen og fjellene også. Og det er en åpenhet blant musikere her i landet som jeg ikke finner i London. Oppholdet Har gitt meg en ny start, et solid puff fremover som sanger, arrangør og komponist, sier Rowan.

Hun sier at måten hun ble møtt på ved Griegakademiet ga henne veldig mye energi.

– Ved siden av studiene har jeg altså arrangert låtene av Garbarek og Jarrett, skrevet tekster og spilt inn albumet på mindre enn fire måneder. Det har vært travelt, men utrolig hyggelig å holde på med. Jeg kom hit med blanke ark, har lært mye nytt og har hatt stor glede av å være i et så inkluderende og kreativt miljø. Det har vært fantastisk, sier Rowan.