Gå til sidens hovedinnhold

Aksjonsgruppe truer med å brenne ned bomstasjon

Artikkelen er over 8 år gammel

En aksjonsgruppe holder avstemning om å brenne ned eller demontere en bomstasjon på E18.

Ifølge Drammens Tidende er det Bilistenes Aksjonsgruppe som i disse dager holder avstemning om de skal brenne ned bomstasjonen på E18 i Sande eller demontere den bit for bit.

Avisen skriver at Statens vegvesen er bekymret og at de har har varslet politiet.

Bakgrunnen for aksjonen er at det koster 45 millioner kroner å rive bommen. Siden bomselskapet selv må ta regningen, har de valgt å la bommen stå til november.

I en e-post til Statens vegvesent skriver aksjonsistene at de vil brenne eller demontere bommen bit for bit om den ikke stenges av senest klokken 00.01 1. september.

– Jeg tar avstand fra slikt oppførsel og oppfordrer aksjonistene til å besinne seg. Å mene noe er en ting, men å sette seg opp mot lover og regler vedtatt av Stortinget er noe annet. I tillegg utsetter de både seg selv og bomansatte for fare dersom de gjennomfører dette, sier Tore Kaurin, avdelingsleder for vei i Statens vegvesen i Vestfold, til dt.no.

På Facebook skriver aksjonsgruppen følgende:

– Bommene i Sande i Vestfold er nedbetalt ved utgangen av august og skulle rives da. Staten har nå bestemt at bommene skal være i drift i tre måneder til for å dekke en rivningskostnad på 45 millioner. Dette er avtalebrudd og vi vil rive bommene for dem. Hvis de ikke stenges 1. september kl. 00:01 vil vi stenge dem for dem. Dette arrangementet er satt opp i tillegg til et ganske likelydende som er ment for Bilistenes Aksjonsgruppes medlemmer. Arrangementet er åpent for alle. Det er viktig å påpeke at dette i aller høyeste grad er en ulovlig aksjon som i ytterste konsekvens kan få konsekvenser for de involverte. Blir vi mange nok er det neppe noe problem.

Kommentarer til denne saken