Her gir hun fra seg nøklene

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jonas Gahr Støre (Ap) fikk overrakt en symbolsk nøkkel til sitt nye kontor fra Anne-Grete Strøm-Erichsen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

En litt beveget helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fikk overrakt en symbolsk nøkkel til sitt nye kontor fra Anne-Grete Strøm-Erichsen. Han avviste kontant at helsevesenet er i krise.

– Det er ikke kaotiske tilstander i Helse-Norge. Det er en vanskelig jobb som skal gjøres, men jeg kommer ikke til en skandalesektor. Jeg har sterk tro på den politikken vi fører, sa Støre, etter at han hadde sagt noen dyptfølte ord til Strøm-Erichsen.

– Å få følge i dine fotspor er spesielt for meg. Jeg liker alle i regjeringen, men jeg liker deg spesielt godt, sa Støre, og fremhevet hennes empati og klokskap.

– Du har sett meg når det har stormet som verst, sa Støre.

SORG OG GLEDE

Han hadde tydelig blandede følelser over å måtte forlate sitt kjære Utenriksdepartement.

– For meg er dette en dag preget av to typer følelser: Sorg over å forlate et departement som jeg har elsket hver dag og en utrolig glede og forventning over å få komme hit, sa Støre, som er forberedt på både gode og vanskelige dager i en sektor med bortimot 300.000 ansatte. Strøm-Erichsen forsikret ham om at han kommer til å få nok å gjøre.

– Du kommer til å lede en stor sektor, det er utrolig spennende, og det er aldri fred å få, sa hun.

– ET LYSENDE AHUS

Om Ahus-saken ville han ikke si mye, men påpekte det viktige i å få alle problemer på bordet.

– Anne-Grete har gjennomført en ganske omfattende åpenhetskultur som løfter fram i lyset det som går feil. Det er en risikofylt å bli syk i alle livets faser og det å komme på sykehus er ikke en garanti for at alt går bra, sa han.

Støre mener det viktigste i denne saken er å lytte til Fylkeslegen og til Helsetilsynet. Han kommer selv ikke til å konkludere før han har satt seg inn i rapportene som foreligger.

– Personlig er jeg sikker på at Ahus kommer til å bli et lysende sykehus, og er det allerede, sa han.

Artikkeltags