Gå til sidens hovedinnhold

– Internett og felles konto med konen har ødelagt strippeklubben

Artikkelen er over 8 år gammel

– 14 timers arbeidsdag med tre-fire kunder er ikke nok til å fortsette, sier Stefan Ottosson (57).

Dagen før nyttårsaften stenger han den beryktede strippeklubben «Cabaré Kattan» ved Løkholmen i Strömstad.

Til denne strippebulen har nordmenn valfartet for sex-opplevelser i hele 27 år, skriver Fredriksstad Blad.

– Felles konto med konen og internett har ødelagt for slik som oss, sier Stefan Ottosson (57).

Etter å ha forsøkt å selge stedet i et par år, gir han nå opp og pensjonerer seg.

78 PROSENT NORDMENN

Strippesjef Ottosson sier til avisen i Østfold at kundegrunnlaget nettopp har vært nordmenn som har tatt en avstikker de ekstra kilometerne fra Svinesund og ned til det attraktive hytteområdet ved Løkholmen i Strömstad – når de like vel er i Sverige på «harryhandel».

– Hele 78 prosent av kundene har kommet fra Norge, men nå kommer heller ikke nordmennene lenger, sier strippeklubb-sjefen.

50.000 I MÅNEDEN

Ottosson har i fem år levd av enkeltkunder og av provisjoner som hans omreisende strippersker har hanket inn.

Stripperskene kommer fra hele Europa, og i fjor hevdet de to stripperskene som jobbet der da, at de tjente 50.000 kroner på fire ukers jobb hos Cabaré Kattan.

– For oss er dette god fortjeneste, fortalte «Sanna» (25) og «Saga» (22), som også opplyste at det er strippejentene som tjener pengene – mens klubbeier og husvert Ottosson bare fikk noen få prosenter av pengene som kundene ville betale for å se dem strippe, danse eller utføre andre tjenester.

– Steffan får bare ti prosent. Det er jo vi som er stjernene, fortalte de to til avisen i Plankebyen.

– IKKE NOK

Men prosentene fra stripperskenes virksomhet blir tross alt ikke stort sett fra Ottossons side, og i de lange periodene da det ikke er strippersker der – sitter innehaveren stort sett bak sin disk – med særdeles lite å gjøre.

– Jeg har hatt åpent 86 timer i uken. Når jeg sitter her i 14 timer hver dag av de dagene jeg har åpent og har tre-fire kunder, sier det selv at jeg ikke kan drive lenger, sier Ottosson.

I utgangspunktet het virksomheten Vildkattan og var et bordell. I 1976 ble virksomheten flyttet, og bordellvirksomheten ble avviklet i 1982.

– Disse stedene vil dø ut av seg selv, sa politisjefen i Strømstad i fjor.

Det fikk han rett i.

– Ja, internett har overtatt store deler av denne bransjen. Grensehandelen stagnerer eller går ned. Og når mann og kone har felles bankkonto, går det ikke lenger, ikke når de kan kontrollere hverandres konto, sier han – og minnes de bedre tider, da folk betalte med kontanter.

– Jeg skal holde åpent til og med siste dag før nyttårsaften, men så er det helt slutt.

– JEG ER FORNØYD

– Er det trist å stenge etter så mange år?

– Ja, det er klart det er, men jeg er samtidig fornøyd. Jeg har nådd mitt mål og fått utav dette det jeg hadde drømt om. Nå har jeg spart opp nok penger, og kan pensjonere meg i en alder av 57 år.

– Hva skjer med huset?

– Jeg har forsøkt å selge det, men ingen har villet betale halvannen million kroner for det. Jeg har forsøkt å leie ut hele klubben også, men ingen vil drive dette videre. Derfor skal jeg bruke huset som min egen pensjonistbolig, sier Ottosson.

Kommentarer til denne saken