Gå til sidens hovedinnhold

Kriseteamet koblet inn etter dødsbrann i Buskerud

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre personer døde i en kraftig brann i en rekkehusleilighet i Solbergelva i Nedre Eiker i Buskerud søndag. Kommunens kriseteam er koblet inn.

Det er fire boenheter i rekkehuset, og flere personer er evakuert. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble det også evakuert beboere fra noen hus som lå i nærheten.

– Røykdykkere har vært gjennom bygningen og ingen flere enn de tre omkomne er funnet. Klokken 19.02 meldte brannvesenet at de har kontroll, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB søndag kveld.

Vitne meldte fra

110-sentralen i Vestviken opplyser at mannskaper fra Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker ble sendt til rekkehuset, som ligger i Gamle riksvei i Nedre Eiker.

– Et vitne meldte om brannen, så vi skal avhøre vedkommende. Det er litt uklart hvor vedkommende ringte fra. Foreløpig er ikke pårørende varslet, vi må først være helt sikre på hvem de omkomne er. Ifølge folkeregisteret bodde det to personer i leiligheten, forteller Myrvold.

– Det er usikkert hvor mange som bor i rekkehuset. Vi har heller ikke full oversikt over antallet evakuerte, men det skal ikke oppholde seg noen i rekkehuset nå, sier pressekontakt Tina Brock i Drammensregionens brannvesen til NTB.

Kriseteam

Politiet ble varslet om brannen via AMK klokken 17.38.

Ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker kommune har koblet inn kriseteamet.

– Vi har tilbudt de pårørende og berørte å samles i rådhuset. Der vil de få nødvendig helsehjelp og annen oppfølging. Vi vil også skaffe husly til dem som har mistet hjemmet sitt, sier Bye til NTB.

Kommunen har også opprettet en krisetelefon med nummer 908 39 664.

Politiet opplyser til TV 2 at en av de omkomne, en kvinne, ble funnet på leilighetens terrasse.

Årsaken til brannen er ikke kjent