- TV diskrimineres i dag gjennom spesialreglene som gjelder for reklame på skjermen. Det er det ingen grunn til lenger. I dag blir levende bilder distribuert på mange forskjellige måter uten at de er omfattet av reklamerammer. Derfor er det helt urimelig at TV skal ha slike regler, sier Hildrum i et intervju med NTB.

TV-kanaler som sender fra utlandet har mer liberale regler, og det er også ulike regler for norske aktører. Nettavisene legger ut reklame uten at de er omfattet av de samme restriksjoner.

Noen områder som rammer TV-reklamen, er forbudet mot reklame for medisiner og politisk reklame.

- Jeg kan ikke se noen begrunnelse for å beholde disse forbudene lenger, sier den nye TV 2-sjefen.

Han anser likevel ikke dette som noen hovedsak i den nye stillingen han tar fatt på tirsdag.

- Jeg vil nok ikke bruke så mye tid på dette, men vil ta det opp når det passer seg slik, sier han.

Han vil starte med å gjøre seg kjent med TV-organisasjonen og snakke med de nærmeste medarbeiderne «til Kåre».

- Jeg kjenner jo til virksomheten etter to år som styreleder, men fra innsiden kjenner jeg den ikke ennå, legger han til.

INGEN BRÅ KAST
Han ser likevel ikke for seg at det vil bli noen nye, brå kast i TV 2-ledelsen.

- TV 2 er en veldrevet virksomhet. Det er ingen dramatikk eller brå kast i vente.

Hildrum synes Bergen – i hvert fall på denne tiden av året – er «verdens vakreste by», uten at han kan skilte med å ha besøkt alle byer på kloden.

- Jeg kommer til å ha et fast bosted i Bergen, men ellers fortsette å bo i Drøbak. Jeg regner med å tilbringe cirka halve året her borte, røper han.

MER KONKURRANSE
Den nye toppsjefen har noe erfaring med å bo i Bergen fra før. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 1973.

- Vil den nye sjefredaktøren gå inn for å øke andelen norskproduserte programmer i TV 2?

- TV 2 har en høy andel norskproduserte programmer, som jeg tror har steget de siste årene. Vi vet at norskproduserte programmer er populære, og vi kommer til å være store både på norsk underholdning og nyhetsformidling videre, sier Hildrum.

Han påpeker at TV 2 er i ferd med å komme inn i en ny og mer utsatt konkurransesituasjon. Gjennom det kommende bakkenettet vil publikum få tilgang til en masse internasjonale kanaler som har like stort distribusjonsomfang som TV 2.

STOR OVERGANG
- Dessuten stjeler internett mer av folks tid. Men vi er i ferd med å posisjonere oss gjennom å opprette flere kanaler, for eksempel tilby TV-programmer på nett. Det er en stor satsing for å møte folks behov for å se TV på en annen måte.

Han mener den nye konkurransen er en utfordring for kanalen, men den nye teknologien gir også mange nye muligheter.

- Hvordan tror du overgangen fra A-pressen til TV 2-livet blir?

- Jeg tror nok det blir en veldig stor overgang, selv om jeg kjenner organisasjonen. Jeg vil blant annet få daglig nærkontakt med mange flere mennesker. Men jeg gleder meg til å ta fatt, understreker Hildrum.