Kripos er koblet inn i etterforskningen etter at det torsdag ble funnet noe som trolig er likrester i et bål i Øyer kommune i Oppland.

Politiet fikk inn melding ved 12-tiden torsdag fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer, opplyser Gudbrandsdal politidistrikt i en pressemelding.

Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område.

– I brannrestene ble det blant annet gjort funn av det som etter all sannsynlighet er en død person, opplyser politiet i pressemeldingen.

Politiet kan foreløpig verken si noe om kjønn eller alder på personen. Det ble også gjort andre funn, men av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gi ytterligere opplysninger om disse funnene.

– På bakgrunn av de opplysninger vi har nå, legger vi til grunn at vi har med et drap å gjøre. Politiet har per nå ingen mistenkte i saken, opplyser politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt.

KRIPOS KOBLET INN

Kripos er koblet inn i saken og bistår blant annet med tekniske undersøkelser på åstedet, taktisk etterforskning og analysearbeid, opplyser Gudbrandsdal politidistrikt

Restene etter det som politiet antar er en død person, er fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Obduksjonen vil forhåpentligvis avklare personens identitet og gi svar på hva som kan ha skjedd. Politiet opplyser at de vil få svar i løpet av kort tid.

TIPS

Hunderseterveien går opp til hytteområdet Hafjell/Pellestova i Øyer kommune ved alpinanlegget. Selve funnstedet er et par hundre meter nedenfor selve Hunderseterveien, før bommen og ved siden av en skogsbilvei.

Politiet er svært interessert i tips i saken – dette kan gjelde opplysninger om biler, personer eller andre observasjoner som kan være av interesse for politiet i etterforskningen.

Spesielt er politiet interessert i observasjoner gjort i området rundt bommen i Hunderseterveien. Politiet ber om tips på telefon 488 86 818.