Hurtigruta seilte gjennom Troms i går. Samme dag seilte selskapet opp som den store vinneren på Oslo Børs. Petter Stordalen, som nylig kjøpte seg inn, er henrykt over TV-programmet.

– Dette er reiselivets svar på da Norge slo Brasil og OL på Lillehammer på en gang. Dette er bare helt fantastisk! sier Stordalen til Nordlys.

Selv har Stordalen aldri vært med Hurtigruten, men nå vurderer han å ta turen.

Den kjente investoren kjøpte nylig aksjer for 50 millioner i Hurtigruten, og er dermed 6. største aksjonær, med 2,7 prosent av porteføljen. Men det er ikke derfor han er så entusiastisk over dette TV-programmet, sier han.

PÅ KREBBEGIR
– Dette handler ikke om penger. Dette handler om moderne nasjonsbygging. Se hvilket fantastisk land vi har. Og det som fascinerer meg mest er at millioner av seere slutter opp om et program som går på krabbegir, helt fritt for realitykjendiser og nakne kropper, sier Stordalen.

TV-seere ofrer nattesøvnen for å følge hurtigruteskipet Nordnorges fem døgn lange ferd mot Kirkenes, og NRK2 er for en stakket stund Norges største TV-kanal. Det diskuteres livlig på nett, på buss og tog, i kantiner og på arbeidsplasser.

Hurtigruten selv har sørget for at den som lar seg friste, skal kunne bestille sin egen tur uansett hva klokken måtte være.

I løpet av helgen tok 2,6 millioner norske TV-seere en virtuell tur om bord på MS Nordnorge. Det ga en markedsandel på 35 prosent og gjør at NRK2 for en stakket stund var Norges største tv-kanal.

I gjennomsnitt holdt norsk kystnatur seerne fanget i to timer og et kvarter, men noen dro snittet kraftig opp: Nesten en kvart million seere hadde programmet skrudd på i et helt døgn sammenhengende.

TOPP I TROLLFJORDEN
Toppen ble nådd i den trange og dramatiske Trollfjorden søndag kveld. Da fulgte 692.000 seere med da båten manøvrerte mellom steile bergvegger og en armada av små og store følgebåter. Hele veien akkompagnert av korps og hornmusikk og NRKs eget musikkutvalg.

Det kaldt kalkulerende aksjemarkedet har også satt ekstra pris på Hurtigruten - bokstavelig talt.

Mandag la aksjekursen på seg 13,6 prosent, og den siste uken har verdien økt med 21,1 prosent.

En aksje i Hurtigruten gikk mandag ettermiddag for 5 kroner og 27 øre.