Slik er den nye regjeringen

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, statsministeren, helseminister Jonas Gahr Støre, kulturminister Hadia Tajik og utenriksminister Espen Barth Eide. Den nye arbeidsministeren Anniken Huitfeldt "gjemmer" seg bak statsministeren

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, statsministeren, helseminister Jonas Gahr Støre, kulturminister Hadia Tajik og utenriksminister Espen Barth Eide. Den nye arbeidsministeren Anniken Huitfeldt "gjemmer" seg bak statsministeren Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Strøm-Erichsen bytter jobb.

DEL

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) presenterte fredag formiddag sine fem nye statsråder. Samtidig opplyste han at Hanne Bjurstrøm var gitt avskjed i nåde, etter søknad.

Det Arbeiderpartiets statsråder som ble rokert fredag. Blant annet overtar Jonas Gahr Støre Anne-Grete Strøm-Erichsens jobb som helseminister.

Støre får dermed jobben med å rydde opp i blant annet situasjonen ved Akershus universitetssykehus.

Strøm-Erichsen går tilbake til jobben som forsvarsminister.

– Det å få Anne-Grete Strøm-Erichsen som forsvarsminister er trygt og godt. Hun har tidligere vist at hun behersker dette feltet svært godt, sa Stoltenberg.

– Vi har ingen kommentarer til den politiske beslutningen, men vi ønsker selvfølgelig Anne-Grete Strøm-Erichsen velkommen tilbake i stolen som forsvarsminister, og ser frem til et godt samarbeid med henne, sier informasjonssjef i den norske marine, Nils Kristian Haugen, til BA.no.

I tillegg blir Espen Barth Eide blir ny utenriksminister, Anniken Huitfeldt arbeidsminister og Hadia Tajik kulturminister, bekreftet statsministeren. Dermed kom det ingen overraskelser etter det som var blitt kjent i mediene tidligere på dagen.

– Endringene innebærer en fornyelse og en samlet styrke. Vi får nye krefter, nye ideer og nye mennesker på nye poster, sa Stoltenberg på en solfylt Slottsplass like før klokken 1130.

Flere på Slottsplassen jublet og klappet da de nyutnevnte statsrådene kom ut på plassen, og alle fikk blomster og klemmer, blant annet av AUF-leder Eskil Pedersen.

– KUNNSKAPSRIK OG ARBEIDSSOM

Aller først gikk han til Hadia Tajik med en stor blomsterbukett, tidligere AUF-leder og nå nyutnevnt kulturminister. Stoltenberg sa at han ser fram til å få henne på laget.

– Hadia har lang politisk erfaring. Hun har erfaring fra AUF, Stortinget og som politisk rådgiver. Hun er arbeidsom, kunnskapsrik og en klar og sterk stemme. Jeg ser fram til å få henne som kulturminister, sier Stoltenberg.

Avtroppende kulturminister Anniken Huitfeldt får nå prøve seg på nye oppgaver i Arbeidsdepartementet etter Hanne Bjurstrøm.

– Anniken er en politiker med et bredt engasjement og har hele sitt politiske liv vært opptatt av dem som sliter. Det tar hun med seg inn i departementet, sa Stoltenberg.

– TRYGT VALG

Statsministeren understreket at han regner med fornyelse i det omstridte Helsedepartementet med tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre som øverste leder der.

– Vi får en sterk og dyktig fornyende kraft inn i Helsedepartementet, med store og krevende oppgaver, sa Stoltenberg.

Espen Barth Eide gikk fra forsvarsminister til utenriksminister, et fagfelt han kjenner svært godt.

– Det er trygt å få Espen Barth Eide i Utenriksdepartementet. Han er en fremdragende utenrikspolitiker. Kunnskapsrik og anerkjent med bred erfaring med utenrikspolitikk og sikkerhetsområdet. Han er en ekspert og politiker og går inn i en rekke av sterke utenrikspolitikere. Jeg er veldig trygg på at han vil ta vare på tradisjonen, sier Stoltenberg.

Artikkeltags