Gå til sidens hovedinnhold

Storbrann i Oslo har brent i hele natt

Artikkelen er over 8 år gammel

Brannmannskapene kjemper tirsdag morgen fortsatt mot brannen hos bilopphoggeriet Brødrene London i Oslo. De kan ikke si hvor lang tid slokkearbeidet vil ta.

Politiet sier røyken fra brannen, som er synlig over store deler av Oslo, er giftig og de ber folk som bor i nærheten lukke vinduene.

– Det er en omfattende røykutvikling og det brenner fortsatt. Røyken er ikke sunn og folk bør lukke vinduer om de kjenner noe til røyken, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Han opplyser også at flere arbeidsplasser i området vil være utilgjengelig tirsdag på grunn av brannen, men hvor mange som berøres er ikke klart.

INGEN SKADD

Brann- og redningsetaten i Oslo fikk melding om brannen på industriområdet ved Økern klokken 22.32 mandag kveld. Ingen er kommet til skade brannen.

Bygningen som brenner er et kombinert lager- og administrasjonsbygg på tre etasjer med en grunnflate på 700 kvadratmeter. Bygningen var overtent en times tid etter at brannen ble meldt.

Ifølge brannvesenet er det ikke fare for spredning av brannen slik de vurderer det, men slokkearbeidet vil ta lang tid. Hvor lang tid kan de ikke svare på.

GUNSTIG VINDRETNING

Det har så langt ikke vært aktuelt å evakuere naboer.

– Det har vært veldig mye røyk, men den har i hovedsak gått rett opp, sier operasjonslederen.

Dette bekrefter også innsatslederen på stedet

– Vindretningen er gunstig, så røyken stiger ganske rett opp. Men vi følger med og varsler fortløpende dersom vi ser behov for det, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt.

Skulle det blåse opp slik at røyken snur, vil politiet vurdere andre tiltak.

– Det er et bilopphoggeri så det er mye kjøretøyer, drivstoff, gass og veldig mye ting som avgir giftig røyk. Så den røyken som kommer opp her er særdeles giftig.

BELLONA BEKYMRET

Ifølge Frederic Hauge i Bellona inneholder bygningen som brenner mange hundre bilvrak.

– Jeg ville vært bekymret for miljøgiftene og røyken her. Bilvrakene inneholder en cocktail av farlige miljøgifter, sier Hauge til NTB.

På det meste var det 15 brannbiler og 35 brannfolk i sving i slokkearbeidet. I tillegg fikk brannvesenet bistand fra Bærum.

Kommentarer til denne saken