Vigrid anmeldte avis for blondinevits

Av
Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Den høyreekstreme bevegelsen Vigrid har anmeldt Telemarksavisa for rasehets mot nordiske blondiner, etter at avisen trykket en blondinevits.

Naziorganisasjonen har anmeldt avisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU), et organ som overvåker den etiske standarden i norsk presse. I brevet til PFU ber Vigrid om at Telemarksavisa pålegges å trykke en offentlig unnskyldning til nordiske kvinner med løfte om at rasehetsen ikke skal gjenta seg.

I tillegg ber organisasjonen om at avisen får en bot på seks millioner kroner, som skal fordeles mellom nordiske voldtektsofre i Grenland.

– FÅR STØTTE

I anmeldelsen fra 13. mars, skriver Vigrid blant annet:

«I praksis retter rasehetsen og nedvurderingen seg mot den mest sårbare delen av vårt folk. Nemlig mot våre unge nordiske utseende jenter i tenårene».

Brevet er undertegnet Thorgrim O. Bredesen. Han er 25 år og studerer statsvitenskap med fordypning i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse ved Høyskolen i Buskerud.

Han mener Telemarksavisa med blondinevitsen framstiller nordiske kvinner som billige luddere som ikke vet hvem som er far til deres egne barn, skriver Telemarskavisa.

– Tror du norske kvinner setter veldig pris på ditt voldsomme engasjement for deres vel og ve?

– Vi i Vigrid får støtteerklæringer hver dag.

– UTRYDDNINGSTRUET

Bredesen er klar i sin tale. Utlendinger, da ikke europeere, men asiatere, arabere og afrikanere har ingenting i Norge å gjøre. De skal ut. Han har ingen idé om hvordan dette skal organiseres.

Men han er imot etnisk drap. Han skjønner også at folk fra fattige områder av verden søker til deler av verden der det er arbeid og muligheter til å brødfø seg og sin familie, men bare ikke til Norge, da den «nordiske rase» er en utryddingstruet art.

Anmeldelsen inneholder en rekke påstander om den hvite rases undergang, og at folkeslag som ikke er «nordiske», sammen med et politisk styrt globalt folkemord, nå er i ferd med å utslette den hvite rase, både kulturelt og fysisk i sine opprinnelige bosetningsområder.

– Mener dere virkelig at den såkalte nordiske rase er utsatt for et gedigent globalt komplott?

– Ja, enhver idiot må jo se det. Kanskje ikke du, sier Bredesen som påpeker at det ikke regnes som akseptert å vitse om muslimer, jøder og negere, og da skal det heller ikke være lov til å vitse om jenter med lyst hår, og andre fargenyanser innen den «hvite rase».

BLE BEDRE

Redaktør Ove Mellingen håper og tror Vigrids anmeldelse vil spre like mye humor og glede som avisens vitser på sistesiden.

– Det er ikke noe nytt at rasister er humørløse. Med denne anmeldelsen tror jeg også Vigrid vil bidra til å spre litt latter og glede rundt omkring, sier Mellingen som tror at Telemarksavisa har en rimelig sjanse til å komme seirende ut av Vigrids anmeldelse til Pressens Faglige utvalg.

Og vitsen, den går slik:

– Vet du hva blondinen som fikk tvillinger gjorde?

– Hun gikk ut på byen for å lete etter den andre faren.

Artikkeltags