Isabelle flytter til USA

Isabelle Pedersen.

Isabelle Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bryter med trener Trond Knaplund etter seks år.

DEL

Isabelle Pedersen (23) er ikke kjent for å være skvetten av seg. Nå bryter hun et til nå suksessrikt samarbeids med trener Trond Knaplund, for å reise til USA og begynne å trene under Andreas Behm i Phoenix, Arizona.

Behm er en av de mest lovende unge trenerne i USA, og trente blant annet Aries Merritt til OL-gull i London i 2012. Merritt satte den sesongen også verdensrekord med 12,80 på 110m hekk, en rekord som fortsatt står. USAs olympiske komite kåret Behm til «årets OL-trener 2012».

Pedersen traff og ble kjent med Behm da hun besøkte Phoenix i vår, og er begeistret over å skulle trene med ham.

– Jeg føler at for å ta det neste steget, så trenger jeg nye impulser. Jeg og Trond har samarbeidet i seks år nå, det er lang tid med én trener, påpeker Pedersen, som først fortalte om beslutningen på sin egen blogg, som publiseres blant annet hos Nettavisen.

Handler om forståelse

Til BA utdyper Laksvåg-jenten hvorfor hun til høsten bryter opp fra Oslo, der hun har hatt base de siste årene.

– For å bli bedre på hekk må en få hurtighet, eksplosivitet og timing til å stemme, samtidig. Det må flettes sammen.

– Treningen til Behm er ikke veldig ulik det jeg og Trond har bedrevet, men siden hekk er en kompleks øvelse der mange ting må stemme samtidig, er det din egen forståelse av disse tingene som er avgjørende. Og jeg trenger nå å få nye impulser, få ting fortalt på en annen måte. Sammen med Trond har jeg gått fra å være ungdom, til junior og nå senior. Og jeg  har selv gått gjennom mange omveltninger. Jeg er ikke redd for forandring, det kan tvert imot være bra. Og det jeg gjør nå føles veldig riktig, sier Pedersen.

Hun forteller at hun ikke har trent med Trond Knaplud i det siste.

– Nei, ikke siden jeg tok denne beslutningen, så det er en stund siden vi trente sammen. Nå er det konkurransesesong, og uansett mye reising, sier Pedersen, som skriver i bloggen sin at hun vil få «oppfølging via treningsprogram, video og samtaler enten via email eller telefon» fra sin nye trener denne sesongen. Behm er en av trenerne på World Athletics Center, der han jobber tett sammen med Dustin Imdike.

Klar for Bislett Games torsdag

– Dette er som sagt et spørsmål om nye impulser. Jeg føler det er på tide med noe nytt nå, sier Isabelle Pedersen, som har bak seg en meget god innendørssesong (nummer fem i innedørs-EM), og en bra sesongstart ute.

– Foreløpig har vinden vært for sjenerende, enten den ene eller andre veien, til at noe løp kan bedømmes skikkelig, eller har føltes helt topp. Så for å være helt ærlig, kan jeg ikke si for sikkert hva jeg er god for akkurat nå. Men vi satser på gode forhold på Bislett Games torsdag, der er feltet knallbra. Det skal bli skikkelig gøy, sier hun.

– Det Isabelle gjør nå, er spennende. Det er så enkelt som at alle utøvere med ambisjoner må ha en trener de føler kan ta dem videre. Trond Knaplund og Pedersen har kommet langt, og nå drar hun videre til et meget anerkjent miljø. Så jeg ser positivt på dette, sier landslagssjef i friidrett, Ronny Nilsen, til BA.