Snublet skadet ut av VM

Her vrir Isabelle Pedersen seg i smerte like etter målgang i semifinalen på 100 meter hekk i London-VM. Etter en fantastisk start og ledelse, skadet hun seg over syvende hekk, og kom seg såvidt til mål før hun gikk overende.

Her vrir Isabelle Pedersen seg i smerte like etter målgang i semifinalen på 100 meter hekk i London-VM. Etter en fantastisk start og ledelse, skadet hun seg over syvende hekk, og kom seg såvidt til mål før hun gikk overende. Foto:

Isabelle Pedersen ble trillet skadet ut av stadion etter at finaleplassen røk med ett hundredel.

DEL

LONDON: – Dette gjør skikkelig vondt i hjertet. Det var mitt livs løp. Jeg har aldri løpt så raskt. Jeg skulle løpe mitt hjerte ut, og det gjorde jeg. Men kroppen tålte det tydeligvis ikke, sier en gråkvalt Isabelle Pedersen (25) til NRK.

For bergensløperen skadet seg over den syvende hekken, etter en kanonstart på semifinalen i VM. Inn mot mål forsvant ledelsen, og til slutt også finaleplassen. Med ett hundredel. Men en finale lørdag kunne den Oslo-bosatte bergenseren uansett ikke løpt, hun ble trillet ut av banen i rullestol og kom til møtt med pressen på krykker.

Trøst mellom intervjuene

Like etter at hun har snakket med NRK, tar Pedersen en prat med BA og annen skrivende presse i London. Mellom hver intervjuseanse trenger hun en klem og litt trøst av landslagslege Ove Talsnes. Det er tydelig at bergensjenten har det vondt – og som hun sier: Mest i hjertet.

Pedersen sier til BA at hun kjente at noe var galt på den syvende hekken.

– Jeg kjente med en gang at noe var galt, men en kan ikke stoppe i den farten. Inn mot mål svant jo bare ledelsen hen, og det var ingenting jeg kunne gjøre, snufser hun.

Ut i rullestol

Det så smått dramatisk ut da Pedersen ble kjørt til legesjekk i rullestol. Men to timer senere kan hun melde om litt gode nyheter oppi elendigheten.

– Vi har gjort en scan, og det er ingen alvorlig skade. Det er fortsatt hevelse, men det er en liten rift. Det er betraktelig bedre enn det føltes som da jeg kom i mål, sier hun.

– Men det er utrolig tungt å tenke på at mitt livs løp skulle ende slik. Jeg kunne vunnet semifinaleheatet, jeg løp så fort at verdensrekordholderen ble redd, sier hun med et ørlite smil.

– Samtidig som det er blytungt, er det godt å se at det vi har gjort frem mot mesterskapet har vært både bra og riktig. Nå får jeg en lengre ferie enn jeg vanligvis ville fått, så får jeg bare prøve å nyte den, sukker hun.

Ove Talsnes sier at selv om skaden ikke er stygg, må bergensjenten forberede seg på minst seks uker vekke fra løping.

– Så det er nok slutten på denne sesongen, sier han.

Ett hundredel fra

Finaleplassen glapp altså med ett fattig hundredel for uheldige Pedersen, som mistet OL-finalen i fjor med seks hundredeler, og opplevde det samme med fem fattige hundredeler i VM 2015.

Pedersen løp på 12,87, selv med skade de siste meterne. Det var ett hundredel bak den siste finaleplassen, som gikk til amerikaneren Kendra Harrison.

Bergenseren er overbevist om at hun hadde nådd en finale om hun ikke hadde pådratt seg en skade.

– Jeg knuste verdensrekordholderen frem til den syvende hekken. Jeg hadde lyktes i dag, hadde kroppen villet det. Men etter den syvende hekken, sa det helt stopp.

Artikkeltags