Gå til sidens hovedinnhold

Itslearning har tapt nesten 100 millioner på fire år

Artikkelen er over 1 år gammel

Det bergenske teknologiselskapet Itslearning har tapt nesten 100 millioner på fire år, melder DN.

Siden den spede begynnelse for 20 år siden har Itslearning utviklet seg til å bli markedsleder i grunnskolen og den videregående skolen i Norge.

Til tross for den sterke markedsposisjonen, har selskapet vansker med å skape lønnsomhet. Itslearning AS har ikke gått med overskudd siden 2014.

– Går ikke så dårlig

Til sammen har Itslearning og deres heleide datterselskaper i blant annet Tyskland, Frankrike, England, Sverige, Danmark og USA, gått med et samlet underskudd på 95 millioner kroner før betaling av skatt siden 2014, skriver Dagens Næringsliv.

– Det går egentlig ikke så dårlig, det går faktisk ganske bra. Vi tjener godt med penger i Europa, og vi investerer i nye markeder, sier administrerende direktør Arne Bergby til DN.

Han påpeker at underskuddet kommer av investeringer i USA og Kina, og at å bruke mye penger på å etablere seg i land utenfor Europa har vært en bevisst strategi i flere år.

– Hvis alt går som planlagt vil vi få et positivt resultat i 2019, sier Berby til DN.

Selv om lønnsomheten har vært svak de siste årene, kan Itslearning skilte med god soliditet takket være en innskutt egenkapital på over 118 millioner kroner.

Oppkjøp

I 2015 kjøpte Itslearning opp sin største rival her til lands, Fronter, noe som umiddelbart løftet det samlede brukertallet til nærmere halvannen million.

Formålet til den digitale læringsplattformen til Itslearning er å stimulere til kommunikasjon, samarbeid og aktivitet mellom lærere, studenter, elever og foreldre.

Kommentarer til denne saken