I Bergen er vi gode på å bruke naturen og bruke byfjellene. Noe av det fineste jeg vet er å se alle barnefamiliene som valfarter til Fløyen, Ulriken og Damsgårdsfjellet når solen skinner.

Så fort snøen ligger på Fløyen, benytter vi muligheten. Senest denne uken gikk jeg gjennom en grå og våt by, med skiene under armen fordi det var snø i løypene på Fløyen. Det er typisk for bergensere å bruke den naturen som omkretser byen vår.

Jeg har høye ambisjoner for idretten i Bergen. Vi har hatt pandemi, og nå har vi tøffe økonomiske tider, både for kommunen og folk i byen vår. I slike tider er idrett spesielt viktig for folk sin fysiske og psykiske helse.

Til tross for trange tider, tar vi i årets budsjett et krafttak for idretten. Skal vi sørge for å fortsette å løfte idretten i byen vår, er vi avhengig av at Arbeiderpartiet også styrer byen etter valget.

I BA 03.01 spør Camilla Farestveit om vi bare skal ha innendørs anlegg i Bergen. Til det svarer jeg: Ja takk, begge deler. Vi skal ha både gode og varierte innendørsanlegg og utendørsanlegg.

I Bergen har vi oppgradert en rekke nærmiljøanlegg de siste årene, eksempelvis på Alvøen skole, Kjøkkelvik skole, Mjølkeråen skole og på Åstveit stadion. Det er bygget turvei rundt Tranevannet på Slåtthaug. Vi har oppgradert flere friidrettsanlegg blant annet i Arna, forbedret lysløyper og gjort det lettere å ferdes i byfjellene.

Les også

Hva er planen, Bergen? Skal vi bare være inne?

Egenorganisert aktivitet og friluftsliv har ikke gått av moten. Det siste året har nesten 3000 tatt turen innom kommunens utlånssentralt for å hente om lag 20.000 deler av sport eller friluftsutstyr. Snart skal vi åpne ny utlånssentral i Fana/Ytrebygda. Det er gode nyheter for folk som vil ut på tur, eller teste ut en ny utendørsidrett.

FYSAK-hallene har blitt blant de mest brukte idrettsanleggene vi har i byen. Med 220.000 brukstimer tyder alt på at unge både liker og har evnen til å utfolde seg innenfor på egne premisser. Snart åpner en FYSAK-hall i Åsane, det blir et flott tilbud til barn og unge i byen vår.