Gå til sidens hovedinnhold

Ja til felles legevakt i Arna

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Godt nytt år! Vi skriver 2022, og et nytt år er i gang med nye muligheter for oss alle. En av flere muligheter for å styrke og utvikle Arna som egen bydel, er å se nærmere på hvordan etablere en felles legevaktordning for innbyggerne i Arna, på Osterøy og i Samnanger. Se for deg åpningen av en splitter ny legevakt sentralt plassert i Indre Arna i løpet av våren 2023. En lokal legevaktstasjon som gir allmennlegetilbud ved behov for akutt legehjelp.

Vi er helt sikre på at Arna legevakt ville blitt en særs velkommen institusjon hos både arnabuere, ostringer og samninger. Dette har det vært snakket om før, men lite har skjedd til nå. Samnanger har i dag samarbeid med Bjørnarfjorden om felles legevaktordning i Os. Osterøy er i dag tilsluttet Nordhordland legevakt med kontorplass i Knarvik, men nå skal visstnok Alver kommune ha sagt opp avtalen Osterøy kommune har om legevakt i Knarvik. Det vil nok bli utfordrende for Osterøy å ha sin egen fullt operative lokale legevakt. I den forbindelse oppfordrer vi nå helsebyråd Husa i Bergen, ordfører Fjeldstad på Osterøy og ordfører Frøland i Samnanger snarest om igjen å se på muligheten for å konsekvensutrede hvordan man raskt kan få på bena på en felles legevaktordning sentralt plassert i Indre Arna. Bergen kommune har i dag legevakttjeneste i bydelene Åsane, Fana og Bergen Vest, samt en sentral, døgnåpen legevakt i sentrum. Å etablere en felles interkommunal legevakt i Arna vil være å flytte tjenestene nærmere innbyggerne. Dette vil gagne oss alle, er bærekraftig og vi slipper alle å måtte reise langt av gårde skulle vi bli syke.

Vi sier som Jan P. Syse: «Vi må henge sammen, ellers blir vi hengt hver for oss». Ja til en rask felles utgreiing av konsekvensene av et interkommunalt legevaktsamarbeid. Vi i Arna Høyre er klare på at hovedmålet må være å ha et godt legevaktilbud lokalt, samt ivareta innbyggernes behov i Arna, på Osterøy og i Samnanger. Denne saken må derfor settes raskt på sakskartet igjen, slik at Arna legevakt kan bli en realitet for folk. Legevakten i Arna ville da utviklet seg til å bli en lokal gladsak som vi alle kunne hatt positive forventninger til gjennom året 2022.