50 år gamle Larsen blir dermed første kvinne i stillingen, og kommer fra jobben som avdelingsleder ved brannforebyggende avdeling i bergenskorpset. Hun tar over jobben 8. august, etter at Leif Linde går av med pensjon.

– Dette er en stor dag for meg, sier Larsen til BA.

Det var først fredag det ble kjent at Larsen kapret jobben hvor flere interne i bergenskorpset hadde søkt. Blant annet sto varabrannsjef Frode Bødtker på listen.

– Jeg visste at jeg var kvalifisert, og nå er jeg ydmyk overfor de store oppgavene dette faktisk fører med seg. Jeg er veldig glad og veldig stolt, sier hun til BA.

Ser frem til dette

– Janicke Larsen har bred ledererfaring fra komplekse organisasjoner, og hun har innsikt og erfaring fra brannvesenets virksomhetsområder. Jeg ser frem til at Janicke Larsen overtar stafettpinnen etter Leif Linde, og gleder meg til samarbeidet videre, sier kommunaldirektør ved Byrådsleders avdeling i Bergen kommune, Trine Samuelsberg.

Larsen er også sensor ved Norges Brannskole og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen, Senter ved krisepsykologi. Tidligere har hun også arbeidet som formidlingsansvarlig ved Bymuseet i Bergen.

Nå ser hun frem til toppjobben i brannvesenet.