Dave Holland spilte på den 43. Vossa Jazz fredag kveld.

Legenden

Bassisten er kjent for å ha spilt med de største jazzikonene verden har sett. I kveld åpnet han jazzfestivalen på Voss. Fredagen er den første store dagen på Vossa Jazz. Til å åpne hele festivalen har festivalgeneral Trude Storheim fått ingen ringere enn Dave Holland trio til vossebygden.

Bildeserie

Vossa Jazz 2016

Spilt med de største

Basslegenden har vært helt i fronten i den internasjonale jazzmusikken i nesten fem tiår. Han har spilt med legender som Miles Davis, Chick Corea, Stan Getz og Pat Metheny. Sammen med gitarist Kevin Eubanks og trommeslager Oed Calvaire har de turnert sammen med en trio få i jazzens nyere tid har sett maken til.

Hardingen Ruth Lillegraven holdt åpningstalen. Forfatteren som har vunnet Brageprisen og Bokbloggarprisen 2013 fikk i oppdag av Vossa Jazz å holde åpningstalen foran et fullsatt Vossasalen fredag kveld.

Engelske Dave Holland både spiller og skriver sine egne låter. Bassisten som fyller 70 år til høsten, ble født i England, men har bodd i USA de siste 40 årene. Han har spilt inn alt fra soloalbum til å ha vært med i legendariske opptak med de største jazzmusikerne verden har sett.