Gå til sidens hovedinnhold

Jeg begynte å savne skolen

Det å sitte hjemme, logge på Itslearning og trykke på Google Meet linken læreren min hadde lagt ut var ikke lenger like fristende.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag 12. mars 2020 brøt jubelen ut i gangene. Skolen var blitt stengt grunnet koronaviruset. Alle var glade for at vi fikk «fri» fra skolen, men ingen tenkte på at dette viruset kunne bli en seriøs fare, og jævlig kjedelig.

Etter en måned med hjemmeskole fikk motivasjonen og viljestyrken min en knekk etter å måtte bruke halve dagen innestengt foran pc-skjermen og jobbe med hjemmeskole, gang på gang, samtidig som jeg savnet klassekameratene mine. Noe som virkelig gjorde inntrykk på meg var at jeg begynte etter hvert å savne skolen. Det å sitte hjemme, logge på Itslearning og trykke på Google Meet linken læreren min hadde lagt ut var ikke lenger like fristende.

Pandemien har ikke vært så ille for meg. Sommeren 2020 var en av mine beste hittil.

Alle var hjemme, det var strålende vær og koronaviruset var på vei vekk. Jeg var ute med gutta nesten hver dag, og noen av oss hadde til og med laget en flåte som vi la ut på Haukelandsvatnet og rodde på.

Det gikk dessverre rett vest og vi er nå ikke langt unna der vi var for et år siden, som er ganske kjipt. Det jeg har lagt merke til er at folk ikke tar det like seriøst lenger, men at vi har fått inn noen vaner. På skolebussen for eksempel er det ikke mange som bruker munnbind, jeg er også veldig dårlig på det, og det legger jeg meg flat på. Det vi derimot er veldig flink til er å vaske hendene jevnt med Antibac.

For folk som meg som spiller fotball på min alder er det også forferdelig synd det med korona. Når man er 13–16 er man i kanskje den mest avgjørende fasen i fotballkarrieren sin, det er den som kommer til å ha mest å si om du vil satse på å spille på et profesjonelt nivå. Da er det ikke kjempegøy når treninger og kamper blir avlyst, og at det går såpass langt at å dra på banen alene ikke er lov lenger. Jeg forstår at vi også må ta hensyn, selvfølgelig, men for mange er fotball en slags terapi.

Jeg har vært i karantene en gang.

Det var rett før det klikket helt for meg.

Jeg har lært meg å sette pris på vennene mine og hvor heldig jeg er. Korona har ikke vært altfor ille for meg.

  • Hvordan har det siste året vært for deg? Send ditt innlegg til debatt@ba.no

Les også

Alt vi gleder oss til avlyses