Haukeland, kirurgisk post 2

– Jeg ble innlagt og operert på Haukeland torsdag 5/1-23. Dette var min andre operasjon i livet, og jeg var ikke høy i hatten da jeg troppet opp på Kirurgisk 2 den morgenen. Jeg måtte vente lenge før det ble min tur, men når jeg først var tatt hånd om, gikk det ganske kjapt.

Jeg er ikke så veldig begeistret for sprøyter og det som har med blod å gjøre, men jeg fikk god trøst av disse englene som svevde rundt på avdelingen der. Sprøyter og prøver ble det, men de var så flinke, forståelsesfulle og lett på hånden alle sammen, at jeg nesten ikke merket noe.

Så jeg vil takke leger og anestesien på operasjonsstuen, og Jorunn, Camilla, Åse og alle de andre jeg ikke husker navnet til på kirurgisk post 2. Tusen takk til dere alle!

Nå er jeg blitt kvitt litt av den sprøyte-skrekken jeg hadde, og håper jeg kommer meg i kroppen etter hvert! Igjen, tusen takk skal alle dere blide og snille engler ha!

Jan Henrik

Trondheim

– Jeg liker Bergen som by, men tør påstå at Trondheim er en bedre studentby. Trondheim har blant annet flere studentboliger og studentkro.

Jonas (21)

Skøyte-rot

– Jo, noe var bedre før: Skøyter på TV! Den gang hadde man nemlig fokus på ett mesterskap om gangen. Nå er alt rotet sammen i en salig graut: Menn, kvinner, allround og sprint. Og inn dundrer ustanselige reklameavbrudd som dreper all skøytestemning. Jeg lengter etter gode, gamle dager med Bjørnsen og Jorsett på NRK!

Sint seer

Sniking

– Det skulle vært mer billettkontroll på bussen. Jeg ser mange som sniker.

Jente (13)


Grådighet

– Som pensjonist har jeg en slump penger i banken for å være forberedt på en uventet begravelse. Ved årsskiftet ville jeg få en oversikt over «formuen» og la merke til at renten var steget til 2,5 %. Tilfreds med det kikket jeg av nysgjerrighet og på lånerenten, banken var nemlig interessert i å ha meg som lånekunde og reklamerte med et godt tilbud uten sikkerhet i bolig, da kunne banken velvilligst tilby meg et lån med 12,5 % rente. Banken krever altså 5 ganger så mye for å låne mine penger til andre som de er villige til å gi meg som eier av pengene i godtgjørelse!

Sint pensjonist

Nynorsk

– 6. januar skriver viseformann i Bokmålsforbundet: Spar oss for nynorsk i Bergensavisen. – Han er så forarget over at BAs nyansatte politiske redaktør skriver på nynorsk. Jeg har et forslag til bokmålsmannen: les Donald Duck. Der har jeg ikke sett noe nynorsk ennå.

BA-leser

Svar til Larsen

– Hei Sigurd O. Larsen (Summetonen 4. januar).

Folk har forskjellige ønsker og vi forsøker å gi publikum flere valgmuligheter gjennom kanalene NRK1 og NRK2 på dagtid og også NRK3 på kveldstid. Dette i tillegg til barnas TV-tilbud på NRK super og Superspilleren. I strømmetjenesten NRK TV er alle NRKs programmer, serier og direktesendinger tilgjengelig slik at man kan velge hva man vil se når man vil.

Det har vært stor konkurranse om sportsrettigheter over lang tid. Derfor har også prisene på kjøp av en del rettigheter gått i været. NRK ønsker å ha et bredt og godt sportstilbud til folk i Norge. På noen områder har prisene nådd et nivå som vi dessverre ikke kan forsvare å betale, men vi har mange godbiter fremover som bl.a. VM på ski, verdenscup og VM i skiskyting (sammen med TV 2) og VM i friidrett.

Dagsnytt 18 og Politisk kvarter sendes hele året unntatt i romjulen og på helligdager. I år hadde Helgemorgen direktesendinger både jul- og nyttårsaften.

Takk for tilbakemelding med innspill. Vi går, som du sier, mot lysere tider, og jeg håper du finner innhold som frister frem mot påske.

Vennlig hilsen

Arne Helsingen, NRK

Natursteinsmur

– Jeg lærte på 1950-tallet av kommunale arbeidere hvordan natursteinsmurer skulle anlegges. Det viktigste er det som er bak murens fasade, det må være godt drenerende, og ikke finkornet. Finkornede masser vil beholde vannet, og når det fryser på vil vannet utvide seg.

Arne Gabrielsen

Byplanlegging

– Vi savner lekeplasser og steder å være ute. Friområder der vi kan leke det vi vil. Når man bygger boliger bør man ikke bygge så tett at det ikke er plass for frilek.

Jenter (11)

Et godt forslag

– 80 kroner for å bade er mye for de fleste ungdommer.

Jeg synes guttenes forslag om gratis bading for ungdom på lørdager er en god idé (Summetonen torsdag). Hvis målet er at alle skal lære seg å svømme, så må jo dette være et fornuftig tiltak.

BA-leser

Les flere summetoner her: Hvorfor vil dere ikke lytte?