Ordene tilhører Helge Leganger, vokalist i DJY Halford Band- et tributeband til Judas Priest.

Leganger og gjengen er i gang med lydprøver, før bandet skal innta scenen og sin 20 spillejobb i rekken.

For tredje år på rad arrangeres festivalen Gjenklang.

Over to dager på Kvarteret skal 12 artister som alle benytter seg av musikkterapi innenfor psykisk helse, rus- og kriminalomsorgen i Bergen, stå på scenen.

Det er der Frank Havn løs på trommene, Halvor Berg stødig manøvrerer bassen. Musikkpedagog Kristian Nicholas Lindseth og musikkterapeut Daniel Garces er med på gitar.

De er klare for å gi alt.

– Å kunne bidra har blitt livet mitt

Vokalist Leganger omtaler seg som fast inventar i bandet som er et samarbeid mellom Avdeling for rusmedisin, Helse Bergen og MO-senteret Eidsvåg, og Bergen kommune.

– Helge var rusavhengig da vi startet vi å ha ukentlige treff, forteller musikkpedagog Kristian Nicholas Lindseth.

– For tre år siden ble jeg bedre. Jeg ble så bra at vi lagde et band etter jeg tok meg selv i ræven og nakken og ble rusfri, forteller Leganger.

– Du har blitt en helt annen person enn den jeg først ble kjent med. Helge har blitt en lagleder som drar med seg de andre i bandet, sier Lindseth og ser på Helge.

– Det å kunne bidra har blitt livet mitt, etter jeg byttet ut det livet som førte dårlig med meg, svarer artisten.

Fra ufør til full jobb

Artist og erfaringskonsulent Bjarte Johansen sørger for at det er et trygt miljø med gode opplevelser for de som står på scenen.

For noen år siden hadde han isolert seg alene i over to år. Så startet han i musikkterapi. Nå hjelper han andre.

– Det er ikke fokus på sykdommer og problemer, du blir løftet opp sosialt og får sosial kapital. Fremfor å gå til psykolog bruker du musikk for å en bedre helse og livskvalitet. Du spiller og snakker naturlig om ting, forteller Johansen, som begynte å spille gitar som 39-åring.


Kulturtilbud med trygge rammer

De to første årene var Gjenklang organisert under Bjørgvin DPS, men ble i løpet av 2022 en ideell organisasjon.

– Målet for Gjenklang er å skape et kulturtilbud med trygge rammer for artister og andre med tilknytning til musikkterapi, forteller musikkterapeut Øystein Lydvo.

Foreningen Gjenklang jobber for sosial deltakelse, nettverksbygging og bruken av musikk. De arrangerer workshops, enkeltkonserter og festival.

Fredag og lørdag fra klokken 2000 kan du blant annet se band som Sjette Etasje, Pete, Vertigo, Blå Resept og Natacha på Kvarteret.