Gå til sidens hovedinnhold

Jeg håper byrådet har en plan for dem som nå faller fra i idretten

Jeg ble lei meg da sønnen min ville starte med ishockey. Nå frykter jeg at han skal slutte med den fantastiske idretten.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Pappa, jeg vil begynne å spille ishockey, sa min ni år gamle sønn, da jeg ringte hjem fra jobb i Nordsjøen i 2014. Jeg sank sammen i stolen. «Neeeiii, ikke ishockey, det er jo verdens kjedeligste idrett. Det går jo ikke an å følge med på den der lille pucken. Jeg hater ishockey», tenkte jeg.

Som en fotballinteressert guttepappa hadde jeg en drøm om at han selvfølgelig skulle spille fotball, og gjerne på Brann. Alle bergenske fotballinteresserte pappaer drømmer jo om det.

Les også

Tok ikke med disse konsekvensene da de bestemte seg for å bruke Bergenshallen

Det jeg opplevde på den første treningen jeg fulgte ham på, kommer jeg aldri til å glemme! Mestringsfølelsen lyste da han gikk fremover, baklengs, sidelengs, og hoppet med skøytene. Her er det noe som gir han så mye glede, så pappa må bite i det sure eplet og lære seg ishockey.

Sønnen min har tilbragt flere timer, mange dager i uken de siste syv årene i Bergenshallen og er blitt kjempeflink. Ikke minst vil vennskapet med lagkompiser og trenere følge ham livet ut. Det har vært turer til innland og utland og laget har hentet hjem pokaler til Bergen.

Les også

La oss få beholde Bergenshallen til idrett

Den kommende sesongen skal han spille med U18 i nasjonal serie, noe som han gleder seg masse til. Men etter alle de treningstimene og blodslitet han har lagt ned for å bli god, ser det til å gå rett vest grunnet uforståelige avgjørelser av byrådet.

I begynnelsen av juni 2021 ringte jeg hjem fra jobb og snakket med min sønn som nå blir 16 år. «Pappa, nå har vi bare trent og ikke fått spille kamper det siste halve året grunnet covid-19. Jeg vet ikke om jeg klarer å motivere meg til å fortsette med ishockey en sesong til, hvis det er slik at vi ikke får stille lag denne sesongen».

Nok en gang sank jeg sammen i stolen av idretten ishockey. Denne gangen var det av fortvilelse over at min sønn sa han ville slutte med denne fantastiske flotte idretten.

Her må Bergen åpne opp øynene sine. Det finnes faktisk andre lagidretter enn bare fotball og håndball i denne byen. Bergenshallen er det eneste kommunale ishallen i Bergen. Byrådet velger å ofre idrettene som drives der for å gjøre det om til et vaksinesenter. Ishockey er jo bare en liten idrett i Bergen, så den kan man ofre! Dette ville nok aldri skjedd med Bergens folkeidrett nummer en, fotball.

Min sønn er ikke den eneste som kommer til å gi seg med idrett på isen. Jeg håper dere i byrådet har en plan for dem som nå faller fra. Dere har jo erfaring med hva som i verste fall kan skje med barna som faller utenfor idretten og ikke har noe annet å gjøre på. Har dere råd til å miste flere barn?

Les også

Mener byrådet raserer skøytesporten i Bergen hvis de ikke tar grep nå

Da det ble klart at Bergenshallen skulle bli brukt til vaksinesenter, var dere i byrådet klar over at det kunne komme forsinkelser. Men arrogante som dere er, lar dere det skje uten å løfte en finger for å finne den beste løsningen for alle parter.

Byrådet tar hallen fra barn og ungdommer fordi Bergen kommune eier den. Dere virker å prioritere økonomi i en tid der disse barna våre har tatt del i en felles dugnad og har ofret mye av sin barndomstid og ungdomstid som dem ikke vil få tilbake. De fortjener å bli hørt!

Les også

Vi er ikke fornøyd med at vaksinering går ut over barn

I de andre storbyene settes det vaksiner blant annet i garasjer og på hoteller. Det er ingen som har konfiskert idrettshaller fra barn og ungdommer! I Bergen ofrer man barn og ungdommer for noen små kroner i det store løp.

Kom ikke her og si at Bergenshallen er det mest egnede stedet til å sette vaksiner. Hva med messesenteret i Grieghallen? Det er også store områder på Slettebakken som man kan sette opp en hall på. Eller gjør testsenteret på Festplassen om til et vaksinesenter. Testing vil det nok bli mindre av fremover, og da holder det vel med å ha ett testsenter i en garasje på Spelhaugen. En garasje!

Les også

En katastrofe for våre barn og ungdom

Det er lov å forandre planer og det er ikke for sent å komme med nye løsninger for vaksinering. Men det kan være for sent for barn og ungdommer som velger å gi seg med idrett, hvis dere ikke finner en annen løsning for denne krisen dere skaper for dem. Våkn opp og gi hallen tilbake til dem som bruker den!

Kommentarer til denne saken