Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har mye på hjertet

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter tre år på toppidrettsgymnas, to år med juss-studier og en bachelor i journalistikk, endte Sandra Spjelkavik (30) opp som komiker.

– Jeg kjenner det i magen. Det er en ærefrykt blandet med genuin gledesrus over at drømmen om et soloshow nå går i oppfyllelse, forteller en oppglødd Spjelkavik til BA på telefonen.

5. mars har komikeren premiere på Lille Ole Bull med sitt første soloshow, «Sandra feier for egen dør», med Hege Schøyen som regissør.

– Levende legende

– Jeg møtte Hege Schøyen første gang i Bergen. Hun kom og så et juleshow som Tonje Holm Sandnes og jeg spilte på Ole Bull, forteller Spjelkavik.

Da det ble bestemt at 30-åringen skulle sette opp sitt eget soloshow, tok hun kontakt med Schøyen.

– Jeg har alltid drømt om å få jobbe med henne, og ble ekstremt begeistret da hun sa ja til å ha regi på solodebuten min. Hun er jo en levende legende, og det er fantastisk å ha henne som læremester, sier Spjelkavik.


Livets tilfeldigheter

Det har ikke alltid ligget i kortene at Sandra Spjelkavik skulle bli komiker – eller har det? Da hun studerte journalistikk ved Universitetet i Bergen i 2013, var hun med å spille i studentrevyen. I publikum satt Tonje Holm Sandnes, som skulle vise seg å ha helt andre fremtidsplaner for den daværende journaliststudenten.

– Tonje kom bort til meg og spurte om vi skulle lage et humorkonsept sammen, forteller Spjelkavik. Det ble starten på komikerduoen Tonje & Sandra.

De begynte med å holde månedlige show på en liten bar i Bergen. Kort tid etter, ble de booket til Lille Ole Bull scene, og har siden skrevet og spilt i flere forestillinger på samme scene, med Sølvi Rolland som produsent. I 2017 ble de nominert til Komiprisen for beste sceneforestilling, og årets nykommer.

Byr på egne erfaringer

Komikeren er ikke redd for å by på seg selv, og i det kommende humorshowet snakker hun åpent om sine egne erfaringer med spiseforstyrrelser.

– Jeg lager ikke humor av sykdommen, men jeg mener det er viktig å snakke om. Det blir nok et lite spark i siden til det enorme fokuset som er på kropp, utseende og vellykkethet i dagens samfunn, sier hun og legger til:

– Jeg gleder meg. Det blir veldig fint. Jeg har mye på hjertet.

Kommentarer til denne saken