Jeg har savnet pappa enormt denne tiden

– Da beskjeden fra myndighetene kom om at alle sykehjem ble stengt for besøkende og pårørende, ble jeg veldig lei meg. Nå har jeg ikke sett min far på snart to måneder. Det vil garantert komme noen gledestårer når vi endelig treffes igjen, skriver innleggsforfatteren.

– Da beskjeden fra myndighetene kom om at alle sykehjem ble stengt for besøkende og pårørende, ble jeg veldig lei meg. Nå har jeg ikke sett min far på snart to måneder. Det vil garantert komme noen gledestårer når vi endelig treffes igjen, skriver innleggsforfatteren. Foto:

Av

Selv om det bare er snakk om et par minutter når jeg endelig får besøke pappa på sykehjemmet igjen, vil det gjøre godt.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Utbruddet av Covid-19 har satt sine spor mange steder, noe alle på en eller annen måte har fått kjenne på kroppen. Mye har blitt endret på kort tid, mange måtte omstille seg, folk ble permiterte og samfunnet ble «lukket ned». Det er fortsatt en vanskelig tid for veldig mange.

Da beskjeden fra myndighetene kom om at alle sykehjemmene i Norge ble stengt for besøkende og pårørende, ble jeg veldig lei meg. Jeg har en far på sykehjem, og jeg har siden han kom dit, besøkt han jevnlig. Det var veldig vondt og trist å få beskjeden om besøksforbud. Samtidig har jeg full forståelse for at sykehjemmene måtte stenges.

Jeg savner pappa veldig da jeg ikke har sett han på to måneder. Pappa og jeg har hatt fine stunder sammen på sykehjemmet. Vi gikk små turer (gåtrening), småpratet og hadde det godt i lag. Bare det å holde pappa i hånden føltes også veldig godt. I denne perioden har det hjulpet å kunne snakke med pappa på telefon. Bare det å høre stemmen hans, og oppleve at han ble glad, gjorde meg godt. Men det blir ikke det samme som å være til stede med han. Savner det å gi han en god klem.

Pappa har alltid betydd mye for meg siden jeg var en liten jente. Han stilte alltid opp og hjalp meg når det trengtes. Vi har alltid hatt et godt forhold. Det gjør meg derfor godt å kunne besøke han og gi noe tilbake.

I denne vanskelige tiden har det også hjulpet godt å ha god kontakt med avdelingen på sykehjemmet. Personalet der er helt skjønne. De er imøtekommende når jeg ringer dem, og de gjør sitt beste for at alle pasienter og pårørende skal ha det bra.Applaus og masse ros til dem som jobber på sykehjem.

For ikke så lenge siden fikk pårørende en fin melding fra sykehjemmet. De fortalte at nå var det mulighet for pårørende å besøke sine kjære. Dette gjør at vi får mulighet til å besøke pappa. Selv om det kun er 15 minutters besøkstid hver gang, betyr dette mye. For mamma sin del har dette vært en stor oppmuntring. Hun satte stor pris på å kunne få se han igjen, at han var godt stelt, fint kledd og hadde det bra. Hun har savnet pappa veldig masse i disse månedene. Mamma følte også det var godt å få en god prat med pleierne på avdelingen. Disse minuttene gjorde godt for henne. Nå har både hun, min bror og jeg fått tilbud om flere besøksdager framover.

Mange er ensomme og savner sine pårørende. Det føles vondt å høre slikt, men vi må gjøre vårt for at de skal få så gode dager som mulig.

Selv om det bare er snakk om noen minutter jeg får sett pappa når jeg skal besøke han, kommer dette til å bli både spesielt og godt. Det er lenge siden jeg har sett han, så jeg gleder meg veldig til dette. Det vil garantert komme noen gledestårer når jeg endelig snart får se min kjære pappa igjen.

Jeg jobber selv i helsevesenet, og har full forståelse for at denne tiden er noe helt spesielt for alle. I jobben opplever jeg at mange av dem jeg hjelper og har tilsyn med, er ensomme og savner sine pårørende. Det føles vondt å høre slikt, men vi må gjøre vårt beste for at de skal få så gode dager som mulig. Nå ser vi hvor sårbare disse tjenestene er

Jeg har full tillit til de strenge tiltakene som er iverksatt innenfor helse og omsorg. Det har nok reddet mange liv. Husk at dette er noe nytt for oss, og derfor er det viktig å lytte til og følge rådene til helsemyndighetene i Norge. Alt blir bra til slutt.

I forbindelse med at ting skal bli normalisert, tror jeg det er viktig at folk som har mulighet til det, kommer seg ut på tur. Da får vi noe annet å tenke på, vi får samlet overskudd og humøret blir ofte bedre.

Jeg har en oppfordring til alle om å vise forståelse, omsorg og respekt for hverandre. Vi er inne i en vanskelig og sårbar periode, og da er det viktig å støtte og ta vare på hverandre.

Jeg retter en stor takk til alle små og store hverdagshelter som jobber og står på for at samfunnet skal fungere. Ingen nevnt, ingen glemt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken