Gå til sidens hovedinnhold

Jeg oppdaget at mine barn mobbet andre

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Helt alvorlig. Skolene må gripe inn, de må ha et antimobbeprogram som fungerer. Det er utilgivelig at barn skal gå syv år på barneskole og tre år på ungdomsskole og ha det helt forferdelig. Ikke mange gir beskjed om det de opplever, verken hjemme eller på skolen. De lider og selvbildet og selvtilliten blir brutt helt ned. Dette er flotte barn og ungdommer!

Både mobberne og de som blir mobbet må få profesjonell hjelp. Den psykiske mobbingen, utestengelsen og nettmobbingen er verst. Foreldre, dere MÅ følge med på hva barna deres driver med på skolen og i fritiden. Sjekk skolelistene og vit hvem barna er sammen med og spør direkte: Hvorfor er dere aldri med han eller henne? Ring foreldrene og spør hva den aktuelle sønnen eller datteren deres gjør på fritiden, og samarbeid dere foreldre imellom. Vi foreldre har et ansvar.

Mine to barn satt hjemme for mange år siden og lo og fleipet om den «dumme» gutten i klassen. Jeg satt på kjøkkenet og de var i stuen. Da jeg hadde hørt nok til at jeg forsto at dette ikke var et engangstilfelle, gikk jeg inn og snakket med dem. Jeg ringte guttens mor og vi avtalte en dag på Vannkanten sammen med barna.

Les også

La oss beskytte våre barn mot TikTok

Jeg sa bare til barna mine: Vi går på Vannkanten i morgen og denne gutten og moren hans blir med oss. Det ble mye gråt og nekting og tenk om noen så de var sammen med han. Men vi gjorde som planlagt og denne gutten hadde en helt fantastisk vannfølelse og lærte mine barn mye den dagen.

Dere som vet dere har barn som mobber: Våg å ta opp problemet på foreldremøte og stå frem og si: «Jeg vet jeg har et barn som mobber andre og jeg er sikkert ikke alene om å ha det. Jeg trenger hjelp før mitt og andres barn mobber andres barn til et liv som ingen vil leve». Det gjorde mannen min og jeg da vi forsto at barna våre var med på dette.

I dag er gutten venner med mine og andres barn. Vi tok tak i dette på vårparten og fikk en foreldregruppe som arrangerte en tur til Vannkanten, i skog og mark og flere fotball- og håndballkamper.

Dere som har barn som blir mobbet må også våge å stå frem og be om hjelp. Mange vet ikke at barna deres mobber og da kan de ikke hjelpe barna sammen. Vi kan ikke som foreldre sitte å se på at barna våre ødelegger andre barn. Det er vårt ansvar å oppdra barna våre, og gjøre det sammen med skolen.

BA kjenner innleggsforfatterens identitet og har valgt å anonymisere henne av hensyn til barna.

Les også

Jeg unner ikke noen det jeg gikk gjennom

Kommentarer til denne saken