Oslo (BA): De som ventet i spenning på å få høre hva Vålerenga-treneren lirte av seg etter 1-3-tapet mot Brann, gjorde det forgjeves. Den tidligere Odd-treneren, som mange bergensere har et anstrengt forhold til, dukket aldri opp til intervju med BA etter kampen. I stedet sendte han til slutt ut et sitat via klubbens mediesjef.

– Du kan sitere ham på at det var klasseforskjell, og så får vi heller snakkes til sesongen. Det var det han hadde å si, var meldingen fra Vålerengas mediesjef Tina Wulf.

Klasseforskjell var det helt klart, Brann var best fra start til slutt. 3-1-seieren kunne vært større, men etter kampslutt var alle i Brann svært nøye med å poengtere at de ikke var fornøyde med prestasjonen.

Tre mål per kamp siden nedrykket

Likevel, faktum er at Brann har gått ubeseiret gjennom vinterens fem treningskamper. 3-3 mot Sarpsborg er eneste feilskjær, resten av kampene er vunnet med til sammen 15-7 i målforskjell. Helt siden seriestart i fjor har Brann scoret tre mål i snitt per kamp. Offensivt går det meste på skinner før FK Haugesund venter på Stadion i 4. runde i cupen neste søndag.

– Vi er trygge på hverandre og strutter av selvtillit. Vi er særlig farlige i vårt offensive spill og vi skaper mange sjanser i hver kamp, sier Ole Didrik Blomberg, Branns åpenbaring denne vinteren.

Mot Vålerenga tegnet han seg nok en gang på scoringslisten. Han er ikke i tvil om at Brann kan bite godt fra seg denne sesongen.

– Jeg tror vi kan klare topp fire, sier den 22 år gamle bergenseren.

– Har du lov til å skur opp forventningene slik?

– Jeg har ikke peiling, men jeg sier det som det er. Jeg tror på topp fire, sier han og smiler.

Han får støtte av ringreven Ruben Kristiansen.

– Vi skal være angrepsvillige og ta kontroll på kampene. Tabellmessig håper vi å være topp fem, slår 35-åringen fast.

Imponert VIF-kaptein

Om ikke Fagermo vil utdype og gi et objektivt syn på Branns muligheter denne sesongen, er VIF-kaptein Stefan Strandberg langt mer snakkesalig. Som sin sjef, innrømmer han at Vålerenga var sjanseløse fredag.

– Jeg ser at de har en klar plan og at de spiller med høy intensitet. Det er jo det Horneland er kjent for også. Det er lett å se hva de vil. I denne kampen er de gode på det meste, med og uten ball. Jeg tror de skal klare seg fint denne sesongen, sier Strandberg.

– Ikke i nærheten av de beste

Men sørlendingen er klar på at Brann-fansen kan se langt etter medaljene.

– De er ikke i nærheten av de aller beste, men om de holder sine beste spillere skadefri tror jeg de kan legge seg fint inn på øvre halvdel. Det er jeg ikke i tvil om. De hadde en fantastisk sesong i fjor og jeg ser at Horneland setter krav til hva som skal gjøres. Det er mye løping og duellspill, men de har samtidig noen gode ballspillere, roser han.

I kjent stil vil ikke Brann-trener Eirik Horneland spå noe som helst om årets resultater. Men han har ikke noe imot at spillerne hans har store ambisjoner.

– Det må de står for. Jeg lever i hverdagen og tenker prestasjoner og utvikling. Jeg elsker spillere med ambisjoner, så lenge de er villige til å legge ned det harde arbeidet som skal til for å innfri de ambisjonene de har, sier haugesunderen, som karakteriserer 3-1-seieren over Haugesund som en treningskamp på «krabbegir»

– Jeg er ambisiøs jeg også, men jeg er utrolig usikker på hvor vi står resultatmessig. De neste ukene kommer lagene til å skru til noe voldsomt. Så får vi se om vi klarer å skru til vi også, sier Brann-treneren.