«Takk», Skyss

– Jeg vil på vegne av alle helsearbeidere takke Skyss for «årets julegave». Jeg begynner på jobb kl. 07:00 og bor med poststed Fyllingsdalen, 5 minutter med buss til Oasen terminal. Vi blir nå tvunget til å reise til Loddefjord for å ta sneglebuss nr. 20 til jobb. Hvis vi ikke tar den, blir det tre busser til jobb. 24- bussen mot Fyllingsdalen har første avgang fra Olsvik kl. 06:45, med mest tanke på dem som bor rundt Olsvik og som skal til Vestkanten for å ta et rikt utvalg av busser mot sentrum. Beboere langs Bjørgeveien kommer med ankomst kl. 07:26 til Haukeland/Haraldsplass med korrespondanse første buss til Oasen. Ca. 80 % av alle helsearbeidere på sykehus begynner på jobb mellom klokken 07:00-07:30 Rushtid med fire avganger i timen starter kl. 07:10 og varer til 09:10. «Hurra» for bilfritt, miljøvennlig kollektivtrafikk med tilbud å reise med ny trase bybane nr. 2.

Beboer, Bjørgeveien

Svar: Takk for spørsmålet. Kombinasjonen mellom 24-bussen og 20-bussen, med bytte på Bjørndalsbakken, tar 42 minutter, og er alternativet som har minst gangavstand.

Alternativt kan du gå til 22-bussen i Vardeveien eller til 50E-bussen fra Sandeide, og ta en av disse til det nye bybanestoppet i Fyllingsdalen. Derfra går turen raskt til Haukeland sykehus.

Vi skal også se på mulighetene for å få lagt inn en tidligere avgang fra Olsvik til Fyllingsdalen, uten at jeg kan love noe her og nå.

Med vennlig hilsen

Øyvind Strømmen

pressekontakt, Skyss

Bybanen

– Aldri har flere tatt Bybanen enn i høst. – Dette viser hvor viktig den er for byen, sier Målfrid Vik Sønstabø.

– Klart den slår rekord etter rekord: Man tar vekk bussruter og tvinger mange over på Bybanen. Så klart det blir flere folk på Bybanen da.

Håper aldri denne skranglekassen kommer til Åsane der vi har bra busstilbud.

Tommy

Heltidsjobb?

– Jeg er lei av å høre på taxisjåfører som mener at de ikke tjener nok til livets opphold.

Det er vel ingen som har sagt at dette burde være en heltidsjobb? Prisen burde variert etter etterspørsel. Hvorfor skal taxikjøring være en heltidsjobb når samfunnet tjener på deltid? Takk til Uber og Yango!

Espen

Lut lei

– Jeg er nå så lut lei denne evinnelige reklamen i alle TV-kanalene at jeg nesten sprekker. Hva er egentlig hensikten med dette svaderet, dag inn og dag ut til alle døgnets tider? Jeg tror etter hvert at det hele har en negativ effekt på oss forbrukere. Vi er ikke idioter. Vi ser alle at det er bare vås og tullprat. Det finnes jo ikke lenger verken billigbutikker eller billige varer å få kjøpt i dette landet.

Jeg har faktisk bestemt meg for å boikotte de verste reklame- fantast-butikkene.

T. Dahl pensjonist,

Eikås

Grunnrenteskatt

– Laksenæringen får bruke våre fellesarealer og forurenser våre fjorder. De utrydder nesten all villaks og sjøørret.

Når nå fellesskapet vil ha noe igjen av overskuddet, merk av overskuddet, blir det voldsomme protester. De bruker masse penger for å påvirke opinion og politikere.

Burde ikke staten da inndra alle konsesjoner for oppdrett så fort loven tillater? - Og enten dele dem ut til nye investorer under forutsetning av at de vil bidra til fellesskapet eller starte et statlig selskap som kan stå for oppdrett langs hele kysten?

Hilsen Per Engebreth Stiegler

CD-er

– Jeg er gammeldags, liker musikk på CD-plater. Er det noen plasser i Bergen by det er mulig å kjøpe CD-er?

Hilsen gammeldags

Mulebanen

– Dette er et spennende omformingsprosjekt, det lå i kortene og terrenget ba om det. – Kanskje de kan utnytte vannkraften i Storediket til strøm og drifting av anlegget når det står ferdig, så får de kortreist strøm?

Reidar


Godt jobbet!

– Kjekt å se at det nytter å gi beskjed! Nå er både alleen foran Domkirkehjemmet og fortauet ved buss-stoppet ved Stadsporten ryddet for løv! Håper dere fortsetter med strøing og eventuelt rydding av snø når vinteren setter inn!

Tusen takk for jobben!

Hilsen

Kari Grindheim


Håndball

– Kjempeflott at de norske håndballjentene ble europamestre, men den store spenningen uteblir jo når det bare er ett land (Danmark), som kan by oss skikkelig konkurranse. Mye av det samme gjelder i langrenn og skiskyting. De andre må rett og slett bli bedre!

Anna

Fantastisk innsats

– Jeg vil gjerne takke alle som deltok i fakkeltoget på Løvstakken på søndag.

Fakkeltoget til inntekt for Kreftforeningen går årlig i slutten av november, og i år deltok over 500.

Spesielt vil jeg takke alle de frivillige som stiller opp år etter år. – Som bærer ved, pølser, medaljer og stjerneskudd til toppen eller som tilbereder pizza og gløgg, pepperkaker og saft nede i lokalet. Takk også til nissen som kom med snop til barna.

Tusen, tusen takk alle sammen.

Hilsen Patricia Flataker,

leder for Fakkeltoget

på Løvstakken

Les flere summetoner her: Dette var skuffende