Gå til sidens hovedinnhold

Ansatte får svømmeanlegg

Artikkelen er over 7 år gammel

Frank Mohn AS bygger svømmeanlegg i sitt nye hovedkontor for å holde ansatte i form og for tiltrekke kloke hoder.

– Nå begynner det endelig å materialisere seg her, sier Trond P. Abrahamsen i Frank Mohn Services.

Vi møter ham og prosjektledelsen i Constructa Entreprenør AS på byggeplassen hvor Frank Mohn-konsernets nye hovedkontor er i ferd med å ta form. Anlegget på Askøy ligger en kjøretur på snaut 20 minutter unna Bergen.

–Vi opererer i et internasjonalt marked. I Helldalen, hvor vi har vært i 50 år, er det ingen mulighet for videre ekspansjon. Nå får vi et skikkelig presentabelt anlegg for de neste 50 årene, sier Abrahamsen.

SKAL HUSE 250

Kontorbygget bak dem oppføres i to fløyer på fem etasjer med terrasse imellom. Nybygget ligger helt i sjøkanten og blir blant annet utstyrt med et stort treningsrom og et svømmeanlegg.

–Vi vil oppfordre de ansatte til å holde seg i form. Her kan de trene før eller etter arbeidstid. Forhåpentligvis er slike fasiliteter et konkurransefortrinn som kan bidra til at vi tiltrekker oss de mest attraktive i arbeidsmarkedet, sier Abrahamsen.

Med administrasjon og salgsledelse i Frank Mohn AS på plass, samt Frank Mohn Services, vil cirka 250 personer arbeide i det nye kontorbygget og verkstedhallene.

GRØNTOMRÅDE

Det blir tilrettelagt for parkering i et underjordisk parkeringsanlegg. Skulle noen komme sjøveien, kan de også det. En gangbro knytter kontorbygget til tre verkstedshaller med god takhøyde for virksomheten. Verkstedhallene skal brukes til servicetjenester og vedlikehold av Framo-produktene.

I tillegg til det store utendørs industriområdet tilhørende Frank Mohn, blir det plantet trær og opparbeidet et parkområde. Her blir det også bygget en liten fiskebrygge.

Nybyggene oppføres i henhold til energiklasse B og det blir installert en sjøvannsbasert varmepumpe for både oppvarming og nedkjøling. Kontorbygget og verkstedhallene har ytterligere utvidelsesmuligheter. I sjøkanten er det også tilrettelagt for dypvannskai.

– Det gir oss nye markedsmuligheter og gjør at vi kan betjene eksisterende kunder på en bedre måte, sier Abrahamsen.

Investeringen er den største i Frank Mohn-konsernets historie.

–Hva er prislappen?

–Det er et betydelig beløp, men vi ønsker ikke å gå ut med eksakt sum.

En ny rundkjøring på Fylkesvei 563 som skal bygges av Statens vegvesen er med i regnestykket.

FERDIG JUNI 2015

–Kjempespennende, sier prosjektleder Lene Eriksen i Constructa Entreprenør.

Hun og kollegene i prosjektorganisasjonen fra Constructa Entreprenør leder byggearbeidene. Eriksen opplyser at det har vært et omfattende grunnarbeid.

I april i fjor utløste konsernets styreleder Trond Mohn den første sprengningen.

Nå er sprengningsarbeidene for lengst unnagjort. Tomten er bygget opp med sprengstein og planert. Store mengder ekstern masse er også fylt i sjøen.

–Vi jobber etter en streng fremdriftsplan med en krevende koordinering, men byggearbeidene er i rute til åpning 20. juni 2015, sier Eriksen.

Per i dag er det vel 50 arbeidere i sving i produksjonen. Constructa ser for seg en toppbemanning på 200.

–Det har tatt over to år å få godkjent reguleringsplanen, sier Abrahamsen, som koordinerer byggeaktivitetene fra Frank Mohns AS sin side.

En rekke naboer har hatt innsigelser til utbyggingen.

–Askøy kommune har gjort en ryddig god jobb, og alle naboer er blitt svart, sier han.

VIL REKRUTTERE LOKALT

Konsernet ønsker å rekruttere fra nærmiljøet og bli en stor, lokal arbeidsgiver slik som på Flatøy og Fusa.

–Vi har en god del medarbeidere fra Askøy fra før. De er glade for å komme hjem, sier Abrahamsen.

Kommentarer til denne saken