Dropper Sotra, flytter over broen til egne lokaler

Kristian Stølen i Stølen Eiendom har solgt Drotningsvik senter til Sparkjøp og Tom Eide Knudsen. Sammen utvider de senteret og tar opp kampen mot konkurrenter som Sartor senter og Vestkanten senter.

Kristian Stølen i Stølen Eiendom har solgt Drotningsvik senter til Sparkjøp og Tom Eide Knudsen. Sammen utvider de senteret og tar opp kampen mot konkurrenter som Sartor senter og Vestkanten senter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå ypper de til kamp mot Thon.

DEL

Da det ble klart at Sparkjøps lokaler på Sartor måtte rives, kjøpte kjeden like godt et eget kjøpesenter. Nå er kjeden Sartors nærmeste konkurrent.

– Vi vil være et alternativ for dem som vil få unna den hverdagslige handlingen enkelt og kjapt. Vi skal ikke drive med underholdning eller være en møteplass. På det feltet kan vi ikke konkurrere, sier daglig leder i Sparkjøp, Tom Eide Knudsen, om Drotningsvik senter.

28. februar er Sparkjøps æra på Sartor senter over.

4. april åpner de ny butikk i flunkende nye lokaler i Drotningsvik senter.

BYGGER UT

Denne gangen er den tradisjonsrike bergensbedriften sin egen leietaker.

– Det hadde seg sånn at vi ikke kan være på Sartor senter lenger – og da åpnet muligheten seg for å investere i Drotningsvik senter. Vi har investert i flere eiendommer i det siste, og ser synergieffekten ved å være vår egen leietaker, sier Eide Knudsen til BA.

Drotningsvik senter er i disse dager preget av anleggsarbeid både på senteret og ved senterets tilkomst.

Mens Statens vegvesen anlegger nytt inn- og påkjøringsfelt ved senteret, bygges det ene parkeringsdekket om til butikk.

I dette arealet skal Sparkjøp inn i en butikk på cirka 2000 kvadratmeter.

KJØPESENTER BOOM

Det virker som om det går sport i å bygge ut kjøpesentre i Bergen i disse dager. Drotningsvik senter ligger for eksempel klemt mellom Olav Thons Vestkanten senter – som nettopp har utvidet – og Sartor senter som går med store planer om det samme.

– Er virkelig fremtidsutsiktene i bransjen så positive?

– Nei, det tror jeg ikke. Sartor, Askøy, Vestkanten og Drotningsvik favner om det samme nedslagsfeltet i Bergen, og konkurransen er stor, sier Eide Knudsen.

Han håper derimot at Drotningsvik vil klare å skille seg ut.

– Hver dag passerer cirka 28 000 biler her. Vi vil at folk skal bruke de daglige utgiftene hos oss, og at vi skal være et godt alternativ i tidsknipen, sier senterleder Kristian Stølen.

Artikkeltags