Får kjøpe sin egen øl på pub

Gahr Smith Gahrsen under BAs juleøl-testing i desember i fjor.

Gahr Smith Gahrsen under BAs juleøl-testing i desember i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Hjemmebrygger Gahr Smith-Gahrsen gleder seg til å sitte på Naboen og drikke sitt egenkomponerte øl.

DEL

Den tilflyttede bergenseren deltok i helgens NM i hjemmebrygging, der han tok den gjeveste premien han noensinne har fått.

– Jeg skal få drikke mitt eget øl på puber rundt om i Norge, sier han fornøyd til BA.

ÅRETS ØL: Norgesmesterskapet, som fant sted i Oslo, priset Smith-Gahrsen for beste øl i gruppen «Sterk spesialøl» og den for «Årets øl».

– Den med høyeste poengsum stikker av med denne prisen, og i år var det meg, forklarer han.

Smith-Gahrsen har vunnet NM-titler tidligere, men i år er premien helt spesiell.

– De skal brygge ølet mitt på Grimstadbryggeriet Nøgne Ø, og jeg får være med å brygge ølet i et skikkelig bryggeri.

I tillegg kan han snart bestille ølet sitt på Vinmonopolet, og får kjøpt det enkelte steder i Norge.

PÅ BYEN: En av dem som allerede har bestilt inn ølet er Naboen pub i Sigurds gate 4.

– Der har jeg har gode kontakter, så jeg vet at de allerede har sendt bestilling, humrer han.

Sørlendingen kaller ølet sitt «Andrimne Barley Wine», derav Andrimne er bryggenavnet hans og Barley Wine er betegnelsen på det sterkeste ølet som blir brygget i England.

– Det er et øl som er godt å sitte og nippe til, kanskje ha en sigar, men ellers drikke uten mat. Det er såpass sterkt og fyldig, påpeker han.

SKRYT: Mannen kunne tydelig pratet mye og lenge om øl.

– Jeg har holdt på med å brygge siden 1991, så jeg vet masse om dette. Det skal bli interessant å se hvordan de gjør det på bryggeriet.

Ett brygg på Nøgne Ø gir om lag 4500 liter øl. Så langt er det uvisst om Smith-Gahrsen får et helt eller et halvt brygg.

– De kommer nok til å importere en del også.

Men så langt er det som oftest venner og familie som har gitt tilbakemelding på ølproduksjonen. Men nå har han fått bekreftet sitt talent av fagpersoner.

– Det er skikkelig artig! Ølen skal produseres før sommeren, så til høsten kan jeg nok drikke den ute på byen, sier ølguruen.

Artikkeltags