Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen går over til Windows 7

Artikkelen er over 11 år gammel

Umoe IKT kapret kommunal kontrakt med verdi på omlag 64 millioner kroner.

Bergen kommune og Umoe IKT har inngått avtale om at selskapet skal levere lisenser for programvare til kommunens 6000 PC-er og 350 servere.

– Dette er en av de største IT-avtalene Umoe IKTs bergenskontor har tegnet. Vi er 80 ansatte, i tillegg til cirka 40 ansatte hos søsterselskap Umoe Consulting. Denne avtalen vil bety mye for videre utvikling og vekst i regionen, sier Arild Pedersen, salgssjef Lisens i Umoe IKT.

OPPGRADERING: I løpet av neste år vil Bergen kommune starte arbeidet med overgangen til Windows 7 og Office 2010, og gjøre større oppgraderinger av gruppevare- og samhandlingsløsninger.

– Vårt nasjonale lisensteam er bygget opp rundt noen av bransjens mest erfarne personer, som gjør oss kvalifisert til å forvalte og gi råd innenfor store Microsoft lisensavtaler, sier Pedersen.

Direktør for konkurranse og utvikling i Bergen kommune, Lars Tveit, er tilfreds med løsningen.

– Rammeavtalen utgjør grunnlaget for utviklingen av morgendagens digitale arbeid for våre ansatte. Vi er godt fornøyd med innholdet i avtalen, sier Tveit.

Han forklarer at valget falt på Umoe IKT etter å ha blitt utlyst i hele EØS-området.

– Etter harde og gode forhandlinger med flere tilbydere, er vi svært tilfreds med at valget landet på Umoe.

KRITIKK: Teknologivalget ga seg selv. Alle de fem leverandørene som deltok i anbudskonkurransen tilbød Windows- og Microsoft-lisenser.

I et debattinnlegg på digi.no kritiserer Knut Yrvin, en av gründerne bak Skolelinux, Bergen kommune for å overse Internett-markedet for programvare. Tveit tar ikke til seg kritikken.

– Yrvin forstår ikke hvor kompleks infrastruktur det er i Bergen kommune. Kontorstøtteplattformen er på linje med de største konsernene i Norge. Det vil være meget krevende å tenke annerledes, og det vil koste mye mer penger, sier Tveit.

Han legger til at kommunen bruker fri programvare i en rekke ulike prosjekter.

– Det betyr ikke at vi skal gjøre det på alt. Vi velger det mest formålstjenlige hele tiden, noe jeg er overbevist om at vi har gjort nå også.