Det mener gründerne Sølvi Ones og Harm-Christian Tolden i kulturproduksjonsselskapet Unison.

– Vi prøver å lure inn masse kultur. Rett og slett dytte det på dem. Jeg tror det er mye derfor folk vil jobbe med oss, sier Tolden.

Han forklarer hvordan de for eksempel prøver å sprite opp trettende konferanser for næringslivet med livlige kulturinnslag.

EUROPAMESTER: – I stedet for artister fra VG-listen prøver vi å finne kulturinnslag som er noe mer enn bare pauseunderholdning. De skal være en forsterkende opplevelse, føyer Ones til.

Bergen er en svært takknemlig by med tanke på hvilke tjenester Unison leverer.

– Det er ingen annen by som kan ha tre gullfester for et fotballag, hvor alle er like giret hver gang, sier Ones.

Kulturentusiastenes baby ble født i 2003. Bare to år gammel fikk selskapet jobbe med Hundreårsfestivalen i Bergen.

– Det var et kanonstort arrangement, og er kanskje det mest spennende vi har vært med på til nå, sier hun.

Kollegaen drar litt på det, før han sier at de mest spennende prosjektene nok er de som kommer.

ENIGE: Siviløkonom Tolden og tv-produsent Ones sier de utfyller hverandre. Navnevalget har derfor sin naturlige forklaring.

– Vi er veldig unisone. I alle idéprosesser har vi helt ulike innfallsvinkler, men vi er veldig enige når det endelige valget skal tas, sier Ones og møter et veldig bekreftende kroppsspråk når hun ser på Tolden.

Han tok rake veien inn i kulturbransjen via Fana skoleteater til regiansvaret for revyen på NHH.

– Harm-Christian drev med konkurransedans som liten, skyter Ones inn helt plutselig.

– Ja, og Sølvi er to ganger europamester i brass, repliserer Tolden raskt tilbake.

– Det er 20 år siden. Jeg var russ og jeg husker det sto Miss Europe på russeluen, sier hun med et glis.

BRYSTDUK: Unison har lagt bak seg en lang rekke arrangementer som omfatter alt fra OiOi-festivalen, til Gullfesten, Kulturnatt og Filmparaden. Det har gitt selskapet en sunn økonomi.

– Vi er ikke veldig rike foreløpig, men selskapet går i pluss hvert år. Vi skaper arbeidsplasser til oss og andre og det er stas. På sikt får jeg kanskje råd til pels og diamanter, men det er jo ikke det viktigste.

– Nei, forresten, jeg har jo fått både pels og diamanter av Harm-Christian, sier hun og løper inn på kontoret.

Få øyeblikk senere kommer hun spradende ut igjen med en liten, hjemmelaget pelsbit, nokså lemfeldig dekorert med små diamanter.

– En slags brystduk, sier Tolden og begge ler en hjertelig latter.

Inntektene i fjor lød på nærmere 11,5 millioner kroner, med et par hundre tusen på bunnlinjen. Omsetningen steg med tre millioner fra 2007, mens resultatet er omtrent det samme.

– TUSSESKAP: Selskapet blir gjerne hyret inn i forbindelse med arrangement hvor gjestene er svært forventningsfulle. De blir ikke stresset av den grunn.

– Det føles litt som å ha premiere hver gang. Men det er bare fint. Jeg har jobbet med fjernsyn og likte best live opptak. Nå er det live hele tiden, sier kvinnen med en fortid bak kamera i NRK og TV 2.

– Det nådeløse er at vi allerede har vært på jobb i ti timer og må booste energi når du egentlig er trøtt, fortsetter hun.

– Hva er deres styrker og hvor godt får dere brukt dem i jobben?

– På jobben får vi kombinert kreativitet, humor og tusseskap med kritisk sans og orden i papirene og økonomien. Det er stor stas å samarbeide med flinke folk, og vi tror på ordtaket at djevelen ligger i detaljene.