Mathilde gjorde et smart karrierevalg

Mathilde Kallestad (t.v.) og Anne Mjåtveit jobber begge i DOF, men har helt ulik utdanning. - Jeg jobber med HR, og er utdannet innen organisasjon og ledelse ved UiB, sier Anne. Mathilde er mariningeniør.

Mathilde Kallestad (t.v.) og Anne Mjåtveit jobber begge i DOF, men har helt ulik utdanning. - Jeg jobber med HR, og er utdannet innen organisasjon og ledelse ved UiB, sier Anne. Mathilde er mariningeniør. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hun valgte utdanning etter interesse – og fikk mange karrieremuligheter på kjøpet.

DEL

Tirsdag konkurrerte 98 bedrifter om studentenes oppmerksomhet under Karrieredagen i Grieghallen i regi av Springbrettet.

TWIST OG REFLEKSER

Statlige departement, olje- og gasselskaper, fylkeskommunen og kommunen, kraftbransjen og finansbransjen lokket med alt fra lekre cupcakes med bedriftslogo på til twist og fornuftige reflekser.

Blant de mange dress- og draktkledde representantene på stands, skilte Mathilde Kallestad (24) seg ut. Iført gul hjelm og gul og rød kjeledress, sto hun til tjeneste for nysgjerrige studenter.

– Jeg jobber for DOF, og er prosjektingeniør, forteller Mathilde smilende.

MANGE VIL UT

Hun både jobber og studerer, og får mange spørsmål fra nysgjerrige studenter.

– Jeg har jobbet i DOF siden januar i år, og er utdannet mariningeniør. Nå studerer jeg innovasjon og entreprenørskap ved Høgskolen i Bergen ved siden av, sier 24-åringen.

Hun trives godt i DOF, som er et serviceselskap som leverer tjenester til blant annet olje- og gassnæringen.

– Det er en veldig dynamisk hverdag her. De som vil jobbe hos oss bør, i tillegg til den riktige utdanningen, være flinke til å kommunisere, være utadvente og flinke til å samarbeide, forteller Mathilde.

Jobben har blant annet bragt henne offshore – noe hun synes er spennende.

– Vi ser etter folk som vil jobbe offshore. Det frister mange, merker jeg. I sted kom det bort to jenter som går på jusstudiet. De var veldig nysgjerrige på dette med offshore-jobbing, sier Mathilde.

– Jeg tror flere jenter vil velge yrker der de får komme seg offshore i årene fremover, legger hun til.

TENKTE IKKE JOBB

Selv tenkte ikke Mathilde så mye på hvilket behov det var for mariningeniører da hun valgte utdanning.

– Nei, det var ikke noe skrikende behov etter mariningeniører da jeg begynte på studiet for fire-fem år siden. Jeg valgte først og fremst ut fra interesse. Helt fra videregående visste jeg at jeg ville ta en teknisk utdanning. Det har kanskje sammenheng med at det er mange ingeniører i familien, sier Kallestad.

Mathilde Kallestad var heldig med interessefeltet sitt, for på karrieredagen var det mange bedrifter som nettopp er på jakt etter ingeniører.

BER OM RÅD

Ifølge HR- rådgiver Sigmund Hjermann i Odfjell Drilling har de stort behov for fagarbeidere og ingeniører innen ulike disipliner. I tillegg til den formelle kompetansen, ser de etter fremoverlente mennesker.

– Folk med ingeniørutdanning kan jobbe med mye forskjellig, og har mange ulike muligheter. Noen skal gjerne videre innen ledelse hos oss, derfor ser vi etter ambisiøse folk, sier Hjermann.

Mens noen studenter spør og graver om jobbmuligheter i Odfjell, er andre mest opptatt av å få råd på veien videre.

– Mange 1. og 2. årsstudenter kommer bort til oss og spør oss hva vi vil anbefale dem å satse på. Men det viktigste slik jeg ser det, er at de velger ut fra interesse og hva de trives med, fastslår Hjermann.

Artikkeltags