Gå til sidens hovedinnhold

Mot strømmen

Artikkelen er over 11 år gammel

Industrien i Hordaland venter fortsatt nedgang i 2010. Ved Bergen Groups verft i Bergen er ordretilgangen så bra at konsernet kan spre godene til synkende verft.

Nesten halvparten av bedriftene i industrien i Hordaland melder om lavere ordrereserve og kortere ordrehorisont enn for ett år siden, viser statistikk fra Næringsbarometeret.

På samme tid rapporterer Bergen Groups skipsbyggingsdivisjon om det motsatte.

VINDEN VENDT: – Det er langt bedre aktivitet i markedet nå enn for et år siden, særlig ved verftet i Bergen, sier Inge Tangerås, konserndirektør Bergen Group Shipbuilding til BA.

Av den grunn har konsernet valgt å flytte hoveddelen av utrustningsarbeidet på et avansert offshore konstruksjonsfartøy fra Bergen til Fosen. Dette for å sikre sysselsettingen ved verftet i Midt-Norge. Skipet er et avansert konstruksjonsfartøy som bygges for rederiet Solstad Offshore for arbeid på store havdyp.

Bergen Group Fosen har lenge levd med en usikkerhet rundt fire skipsbyggingskontrakter med BOA Offshore. Manglende avklaringer på finansiering har medført fare for omfattende permitteringer ved verftet i løpet av vinteren.

Nå sørger verftet i Bergen for at det ikke blir tilfelle.

TILBAKE: Tangerås merker for øvrig at markedssegmenter, som lå nede under offshoreboomen, gjør seg gjeldende igjen. Det dreier seg blant annet om avanserte forskningsskip, store fiskefartøy og storferger.

– Offshoremarkedet er ikke fullt så dominerende lenger.