Nyter luksuslivet i Spania

Helge og Linda Stokke foran senteret de åpner i slutten av måneden i Spania. Deler av pengene fra salget av Mjellem & Karlsen er investert i velvære.

Helge og Linda Stokke foran senteret de åpner i slutten av måneden i Spania. Deler av pengene fra salget av Mjellem & Karlsen er investert i velvære. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Han satt igjen med pene 125 millioner kroner etter salget til Uppstrøm og Seim. Men gode referanser kan finansakrobatene lete lenger etter.

DEL

Helge og Linda Stokke solgte Mjellem & Karlsen for cirka 125 millioner kroner i 2002 til Carl Fredrik Seim og Tor Arne Uppstrøm. Ikke lenge etter gikk konsernet konkurs.

– Hvorfor?

– På grunn av at disse to verken hadde vilje eller evner til å føre videre konsernet. De var gode til å bløffe gjennom hele salgsprosessen. Ettertiden har vist at det aldri var i deres tanker å drive bedriften videre, sier Helge Stokke til BA.

Arbeid & Penger

PARADIS: 80 millioner kroner av pengene ekteparet fikk for salget er nå investert i Akinon Resort Centre – et luksusvelværesenter på Costa Blanca.

Ekteparet Stokke har en eiendom på formidable 25 dekar i La Nucía. Der har de 5000 kvadratmeter bygningsmasse av ypperste kvalitet. Lokalene er av standarden XXLuksus.

De kjøpte deler av eiendommen i 2000, men begynte ikke byggingen av senteret for alvor før i 2002.

FORNUFT: – Vi kunne ikke bare være her i lengre tid uten å ha noe fornuftig å gjøre. Dette er Lindas idé. Hun driver også en Akinon-klinikk i Bergen. Den vil hun drive videre, samtidig som vi driver her nede, forteller Helge Stokke.

Han er og blir forretningsmann med interesse for å utvikle eiendommer. Derfor ble Akinon Resort Centre bygd. Forskjellen fra tidligere prosjekter er at nå er konen sjef?

NØKKEL: – Jeg er inspirert av tanken om det holistiske mennesket. Det vil si vektlegging på samspill mellom kropp og sjel, harmoni, balanse og inspirasjon til bevisstgjøring rundt egen kropp. I tillegg har vi et rikt utvalg av ulike spaterapier og oppbyggende behandlinger utført av dyktige terapeuter, sier Linda Stokke til BA.

Linda er utdannet akupunktør og har drevet egen klinikk i Bergen i en årrekke. Klinikken i Bergen bærer samme navn som den i Spania.

– Akinon betyr «Livets nøkkel» i den forstand at hver enkelt må finne sin nøkkel til et bedre liv, og vi håper å kunne legge forholdene til rette for forskjellige muligheter til dette. Vi ønsker å gi tilbud om både behandlinger, trening, kursvirksomhet og sosiale samvær slik at senterets fasiliteter kan bli benyttet til ulike inspirerende aktiviteter til glede for mange. Hos oss har vi de fleste fasiliteter et velværesenter skal ha. Vi har en god standard, sier en beskjeden Linda Stokke.

LUKSUS: BA har snakket med folk som har tatt senteret i nærmere øyesyn, og de er ikke i tvil om karakteristikken de vil gi Akinon Resort Centre; Skikkelig luksus!

Når man da også tenker på at både Costa Blanca og Costa del Sol har flere slike flotte anlegg, og Stokkes blir nevnt som et av de aller beste, sier dette alt om standarden bergenserne har satt.

– Vi har selv tatt del i byggeprosessen og stått bak utformingen av bygget, interiøret og parkanlegget. Det har vært en kreativ og utviklende prosess for oss begge, og vi er veldig fornøyd med resultatet. Nå nærmer det seg åpning og vi har masse å henge fingrene i frem mot 31. januar, sier Stokke.

Artikkeltags