Øyvind Sean Kinsey (28) har landet drømmejobben.

Fra å jobbe knallhardt for å få sitt eget firma på beina hjemme i Bergen, er han nå klar for en lukrativ stilling i selveste Facebook.

– La meg si det sånn: De betaler bra, og jeg har råd til å kjøpe det jeg trenger for å bo der borte, sier Kinsey til BA.

Historien om hvordan han fikk jobben, kan du lese i dagens papir-BA.

I Bergen jobber han i BRIK teknologier AS. I neste uke drar han til San Francisco. Men hva skal han gjøre der?

KOMPLISERT

Det enkle svaret: Han skal endre på funksjonaliteten i Facebook.

– Det er en komplisert problemstilling som kan være vanskelig å forstå, men det handler om å tilføre funksjonalitet til nettsider, men uten å fire på sikkerheten.

– Jeg har jobbet med problemstillingen gjennom mange prosjekter, og da jeg fant en løsning valgte jeg å lage den slik at også andre kunne benytte den, begynner Kinsey.

DETTE ER JOBBEN

Dette er noe utviklere har balet mye med, uten å finne noen god løsning, ifølge Kinsey. Og fortsetter, med egne ord, en mer detaljert forklaring:

– Det er et sett med metoder for å kommunisere på tvers av domener internt på en nettside. En sentral komponent i såkalte «Mashups», hvor en kombinerer innhold fra flere kilder, og for integrasjon av tjenester som for eksempel kommentarsystem, «tweet this»-knapper og andre sosiale komponenter fra nettsteder som Twitter, Disqus, LinkedIn eller Facebook.

– Før «post Message» nylig ble introdusert med HTML5-standarden, var slik kommunikasjon effektivt blokkert av hensyn til brukerens sikkerhet, og utviklere måtte ty til en kombinasjon av komplekse krumspring, gjerne med store forskjeller mellom nettlesere og versjoner. Disse metodene åpnet gjerne sikkerhetshull, var ustabile, eller rett og slett for vanskelig å ta i bruk for utviklere flest.

Open Source prosjektet easyXDM pakker inn alle disse metodene på en sikker måte, og tilbyr utvikleren den samme funksjonaliteten som ’post Message’ gjør, samt en del ekstra som støtte for RPC, som igjen er med å gjøre utvikling av slike typer tjenester svært enkelt.

Prosjektet danner fundamentet til tjenester levert av mange kjente tjenester, noe som gir prosjektet kredibilitet i forhold til nivå av sikkerhet, funksjonalitet og brukervennlighet. Utviklere kan dermed spare mye tid samtidig som de får en sikrere løsning.

– TOPPSJIKTET I VERDEN
Og 28-åringen vet hvorfor verdens største nettsamfunn vil ha ham:

– Jeg vet at jeg er god på det jeg gjør. Jeg er nok i toppsjiktet i verden på akkurat det jeg driver med, men jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle havne i denne situasjonen.

– Det er fortsatt litt uvirkelig, selv om jeg snart reiser, smiler han.

Les hele historien i dagens papir-BA.