Gå til sidens hovedinnhold

Risikerer milliontap etter Waldekonkursen

Artikkelen er over 7 år gammel

– Det kommer til å bli tungt, sier Merete Neverdal Skarsvåg i Skarsvåg Rør og Interiør. Underleverandøren er en av fem selskaper som er sitter igjen med store tap etter konkursen i Walde Gruppen.

Mange lokale underleverandører er hardt rammet av konkursen i Walde Gruppen. Kravene mot boet nærmer seg nå 150 millioner kroner, skriver Nordhordland.

Skarsvåg Rør og Interiør AS i Meland kommune er en av de lokale håndverksbedriftene som er hardt rammet av Walde-konkursen. De samlede kravene de har til konkursboet er i overkant av en million.

– Konkursen kom overraskende på oss. Vi visste de hadde likviditetsproblemer. Vi har arbeidet for dem lenge, og de har alltid vært litt treg med betalingen, men at hele korthuset skulle ramle var veldig overraskende, sier daglig leder Merete Neverdal Skarsvåg til Nordhordland.

LA NED ARBEIDET

Rundt 14 dager før konkursen la de ned arbeidet for Walde og pakket sammen utstyret sitt på grunn av manglende betaling.

Hun forteller at siden alle håndverksgruppene er avhengige av hverandre for å få jobben gjort, får det fort ringvirkninger om en gruppe legger ned arbeidet.

Håpet var at dette skulle være et pressmiddel, men denne gangen kom det ingen betaling.

De regner ikke med at det er så mye å hente fra boet.

– De pengene er nok tapt. Det er som å starte på nytt med blanke ark, sier Skarsvåg.

PENGENE TAPT

Selv om de har hatt et par gode år merkes et milliontap godt i en liten bedrift. Det er nok bare å se fremover og stå på, sier hun.

Dette er fjerde gangen de opplever å bli rammet av at andre bedrifter går konkurs.

– Det kommer til å bli tungt, men vi overlever. Det er klart at det merkes godt når en million forsvinner fra bunnlinjen, vi er ikke så store, så det er mye penger for oss, sier hun.

Skarsvåg Rør og Interiør har for tiden seks ansatte.

TAPER ORDRERESERVER

– En ting er pengene vi har utstående, men vi taper en del ordrereserver også. Det er egentlig bare trist, sier hun.

Bedriften hadde arbeid igjen på fire boenheter i Mjåtveitmarka som ikke er ferdigstilt.

– Vi regner med at det skal ferdigstiles, det kan jo ikke stå slik, sier hun.

– Vi har ikke hørt noe om hva som skal skje med disse boenhetene, men vi regner med å få beskjed når ting er avklart.

Flere andre lokale underleverandører sitter igjen med store tap etter konkursen. De avisen Nordhordland har snakket med har lite håp om å få dekket sine utestående fordringer fra boet.

Listen med utestående fordringer til de fem selskapene som er omfattet av konkursen kryper nå mot en total på 150 millioner kroner.

KREVER KONKURS

En kreditor har krevd konkurs for Walde Utvikling AS, som til nå ikke har vært rammet av konkursene. Etter det Nordhordland får opplyst er det betydelige verdier i dette selskapet.

– Etter min mening er det ikke grunnlag for konkurs i dette selskapet, sier bostyrer Bjørn Åge Hamre til avisa Strilen.

Denne saken blir avgjort i Nordhordland tingrett 4. februar - om det ikke lykkes å få til en avtale med kreditor innen den tid.

Kommentarer til denne saken