Selger isbryter til det britiske forsvarsdepartementet

Administrerende direktør Irene Basili i GC Rieber Shipping.

Administrerende direktør Irene Basili i GC Rieber Shipping. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Stor Rieber-avtale.

DEL

Avtalen gjelder av salg den egenutviklede isbryteren HMS «Protector», som tidligere het Polarbjørn.

– Vi er meget tifreds med samarbeidet vi har hatt med Ministry of Defence. Det britiske forsvarsdepartementet er en meget profesjonell kunde som vi finner det både utfordrende og inspirerende å arbeide sammen med, sier administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Irene Waage Basili.

IS OG UNDERVANN

– GC Rieber Shipping er kjent for å ha den fremste kompetansen og en ledende flåte for operasjoner i islagte farvann. Gjennom salget frigjør vi betydelige midler slik at vi kan vurdere nye muligheter, samtidig som vi ser det som en anerkjennelse at en langsiktig kunde er så tilfreds, at de ønsker å eie vårt fartøy, sier Basili.

Salget gir GC Rieber en regnskapsmessig gevinst rundt 370 millioner kroner, mens kontanteffekten er rundt 485 millioner kroner, opplyser GC Rieber Shipping ASA.

GC Rieber Shipping driver med operasjoner i islagte farvann. HMS Protector ble bygget i 2001 for langvarige ekspedisjoner i Antarktis, samt for undervannsoppdrag offshore.

HAR VÆRT KUNDE LENGE

Ifølge en nyhetsmelding fra Rieber-selskapet har UK Ministry of Defence (MoD) lenge vært en kunde av GC Rieber Shipping. Siden 2011 er HMS «Protector» benyttet som isbryter og oppsynsskip for Royal Navy i Sør-Atlanterhavet og Antarktis.

I tillegg har HMS Protector vært støtteskip for UK Foreign & Commonwealth Office og British Antarctic Survey.

I vinter fikk skipet betydelig medieoppmerksomhet etter at det brøt opp isen for å hjelpe Hurtigruten-skipet Fram som hadde satt seg fast i Antarktis. HMS Protector er det andre skipet MoD har leid og senere kjøpt fra GC Rieber Shipping. Det første skipet var HMS Endurance.

– Som del av salgsavtalen vil GC Rieber Shipping fortsette å operere HMS Protector i ett år fra salgstidspunktet, sier Irene Waage Basili.

Artikkeltags