Gå til sidens hovedinnhold

Sjokoladefabrikken blir treningssenter

Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi investerer 20 millioner kroner i lokalene og seks millioner kroner i utstyr.

Tidligere rullet kaloribombene av løpende bånd her. Nå etableres et treningssenter i den gamle fabrikkhallen til Minde sjokolade.

– Her blir det både varmekulp, kaldkulp og jacuzzi i en egen velværesone, sier Eirik Lillebø i Sprek og Blid og viser.

– Dette blir det nest største senteret mitt, sier han fornøyd.

Han eier allerede åtte av tolv sentre i den lokale treningskjeden. Kjedens største senter ligger i Åsane og er 2700 kvadratmeter.

2500 KVADRATMETER

I lokalene i Sandbrekkeveien, der det ble produsert sjokolade frem til 2010, skal han ha det nest største senteret sitt. Det blir 2500 kvadratmeter.

– Vi skulle egentlig åpne 1. november, men måtte utsette fordi vi venter på de offentlige tillatelsene, sier Lillebø og tripper.

Han planlegger både en stor og flere mindre saler. I den største skal det være plass til 100 spinningsykler.

INVESTERER 20 MILLIONER

Lokalene har stått tomme en stund. Nå har den nye huseieren fjernet de siste restene etter fabrikken.

Når Arbeidstilsynet gir grønt lys, starter Sprek og Blid arbeidet med å innrede treningssenteret. Så følger tolv uker med innredningsarbeid, før senteret står ferdig.

Leieavtalen er på ti år.

– Først skal vi ha på plass skikkelig ventilasjon. 50 000 kubikk med luft skal skiftes ut i timen, forklarer Lillebø, som også driver i automasjonsbransjen.

Sprek og Blid skal investere 20 millioner kroner i det nye lokalet. I tillegg kommer leasingavtaler på treningsutstyr til seks millioner kroner.

KONKURRERER MED SOFAEN

Da et treningssenter på Paradis gikk ut av kjeden, oppsto et hull sør i Bergen, mener Lillebø.

– Nå kommer vi til Fana for å bli best, slår treningssjefen fast, og tar ti kjappe pushups på knokene på betonggulvet.

– De største konkurrentene våre er ikke Sats og Elixia, men sofaen og fjernkontrollen, sier han.

– Vi tilbyr trening som passer for de fleste. Vår målgruppe er ikke menn som vil ha amerikansk militærtrening à la cross fit, eller damer som vil ha konstant temperatur på 38 grader under yogatimen, sier Lillebø.

SVETT MARKED I SØR

Fire store treningssentre kommer til å slåss om kundene i Fana.

Allerede om knappe to uker flytter Sats inn i splitter nye lokaler i Apeltunveien 2 ved Skjoldskiftet. De nye lokalene er på 2650 kvadratmeter.

– Vi flytter på ett døgn. 6. oktober er vi på plass i Apeltunveien, sier Sissel Bang, som er senterleder for Sats Nesttun.

Det nye senteret får blant annet to store gruppetreningssaler og stor sykkelsal. Den største gruppetreningssalen blir 300 kvadratmeter.

– Vi blir det største av tre treningssentre som tilbyr både gruppetrening og egentrening, innenfor en radius på 5 km i Fana, sier Bang til BA. Hun lokker også med byens største barneparkering.

Aktiv365 holder allerede til på Paradis og Elixa har sitt senter på Kokstad. Sammen med Sprek og Blid og Sats utgjør de totalt fire store sentre i Fana.

Mens Sprek og Blid mener de har de beste lokalene og beste utstyret, skryter Sats av kompetanse.

– Det er bra at det finnes et mangfold i treningstilbudet.

– Sats sitt største fortrinn er at vi alltid har vektlagt kompetanse og dyktige medarbeidere som kan hjelpe medlemmene, sier Sissel Bang til BA.

STOR STUDENTPÅGANG

Byens studenter har seks egen treningssentre å velge mellom.

– Vi har seks treningssentre med et svært variert tilbud, sier kommunikasjonsrådgiver i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB), Kristin Torsteinson, til BA.

Tilbudet spenner over hele spekteret fra egentrening til felles saltrening. På Studentsenteret lokkes studentene med et flott, moderne svømmebasseng.

Dette semesteret er det ingen spesielle nyheter, men SiB har for tiden tilbud på ti klipp hos personlig trener til kroner 3900.

Medlemskap koster 890 kroner i semesteret.

– Eksterne er velkommen på flere av våre sentre, men i sentrum og på høyden er det bare studenter som kan trene, forklarer Torsteinson.

SiB regner med at om lag 95 prosent av studentene i Bergen som trener på studio, trener på et SiB-senter.

– Vi har nylig fornyet og forbedret bookingsystemet vårt online. Vi har stor pågang, opplyser Torsteinson.