Slik blir nye Jonsvoll-kvartalet

Sparebanken Vest skal bygge nytt hovedbygg i Jonsvollkvartalet. Planlagt byggestart er mars 2010.

Sparebanken Vest skal bygge nytt hovedbygg i Jonsvollkvartalet. Planlagt byggestart er mars 2010. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Her er vinneren av arkitektkonkurransen om Jonsvollkvartalet.

DEL

Siden mai 2008 har seks arkitektgrupper konkurrert om å få oppdraget om å tegne Sparebanken Vest sitt nye hovedbygg i Jonsvollkvartalet. Vinneren ble arkitektgruppen Cubus fra Bergen.

  • Arbeid og Penger

28 METER: I dag ble tegningene av bygget vist for første gang. Bygget har et bruttoareal på hele 26 000 kvadratmeter, herav 17 000 kvadratmeter over bakkenivå.

Gigantbygget vil gi plass til 750 arbeidsplasser, fordelt på 7 etasjer. På sitt høyeste er bygget 28 meter.

– Vi har lagt mye vekt på at bygget skulle samsvar med eksisterende bebyggelse. Derfor er bygget høyere på den siden, og lavere på den siden som grenser mot småhus-bebyggelsen i Jonsvollgaten, sier Siren Sundland, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Vest.

Under bakkeplan bygges garasje over to plan.

GLASS: For best mulig energiutnyttelse og lysforhold, har arkitektene brukt mye glass.

Sparebanken Vest skal ha hovedkontor i bygget. I tillegg ønsker flere aktører fra bank- finans og forsikringsbransjen kontor i bygget.

– I innvendig utforming har vi lagt stor vekt på funksjonalitet og arealeffektivitet. Vår intensjon er å skape et moderne og nyskapende bygg som forhåpentligvis tiltrekker seg unge arbeidstakere, sier Sundland til BA.

Planlagt byggestart er mars 2010, under forutsetning av godkjent reguleringsplan og byggetillatelse. Hvis alt går etter planen, flytter Sparebanken Vest inn i det nye bygget høsten 2012.

Artikkeltags