Gå til sidens hovedinnhold

Storfornøyd med jobben Bendik og de andre gjør

Artikkelen er over 6 år gammel

BKK roser innsatsen Nordnes verksteder gjør for dem, og mener flere burde bruke slike bedrifter til å utføre normale tjenester.

I 10 år har arbeidstakere ved Nordnes verksteders tekstilavdeling vasket arbeidsklærne til BKK. I forrige uke var verkstedet på sin årlige blåtur, der BKK denne gangen stilte med opplegg og omvisning på sentralanlegget på Kokstad.

Etter flere tidligere besøk på andre vernede bedrifter, hadde arbeidstakerne fra Nordnes verksteder et ønske om å besøke en helt ordinær bedrift.

– Det er veldig fint å se hvordan andre bedrifter er, sier Bendik Skauge fra tekstilavdelingen etter å ha gitt full gass på en snøskuter på stativ.

GIVENDE SAMARBEID

Øyvind Wilhelmsen, som omviser på stasjonen for arbeidsklær, forteller at de tidligere brukte et ordinært firma til å ta seg av arbeidsklærne.

– Men da var det mye tull. Etter at Nordnes verksteder tok oppgaven, har det fungert veldig bra.

SYSTEMATISK ARBEID

Kenneth Baardsen, Fredrik Nordbø og Jon Hauken er tre av dem som jobber i vaskeriet, og alle tre trives godt med arbeidet. I tillegg til å vaske hører det til jobben at de tar imot og leverer klær, lage merkelapper med navn, og lapper og sveiser hull.

– Vi lager lister og sorterer også, forteller Nordbø som er sikker på at BKK er fornøyd med arbeidet de gjør.

Det kan Ramsdal bekrefte. Han mener flere burde benytte seg av bedrifter som denne.

– Vi er veldig fornøyde. Forbedringspotensialet ligger hos oss, sier personalsjef Gunnar W. Ramsdal i BKK og sikter til eget system for navnemerking i klærne.

TAR SAMFUNNSANSVAR

– Det er flott at bedrifter kan ta er samfunnsansvar, og få noe mer ut av de tjenestene de kjøper. BKK har tatt et bevist valg om å ta samfunnsansvar. Våre priser er også konkurransedyktige, sier verksteders daglige leder Ralph von Minden.

Selv om det kan være at BKK kunne fått vasket tøyet sitt billigere, mener han de får flere fordeler ved å få jobben gjort hos dem.

GODER FOR BEGGE

– Det er en fordel for dem at vi kan tilby personlig og god service, sier Minden.

Verkstedet har også spesialproduksjon av kabelklosser i tre for BKK, i tillegg til at de lager alt fra kopper til gjenbruksnett. De har potensial til å inngå flere samarbeid med bedrifter.

– Det er alltid utfordrende å skaffe stabile arbeidsoppgaver og stabile jobber.

Kommentarer til denne saken