Sykkel-Tonny fikk hjelp av byens rike onkel

Tonny Kolås og Den grønne sykkel har kjøpt næringslokale i Damsgårdsveien. ? Vi får en utfordring når vi skal flytte fra 2000 kvadratmeter til 200, sier Kolås.

Tonny Kolås og Den grønne sykkel har kjøpt næringslokale i Damsgårdsveien. ? Vi får en utfordring når vi skal flytte fra 2000 kvadratmeter til 200, sier Kolås. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå har butikken hans kjøpt lokaler i Damsgårdsveien.

DEL

– Vi har endelig kommet oss over kneiken, sier Tonny Kolås i Den grønne sykkel.

Brukt- og gjenvinningsbedriften avslutter om en månede tilværelsen som leietaker og flytter inn i nyinnkjøpte lokaler i Damsgårdsveien.

– BANKEN SA JA!

I ti år har Kolås levd og åndet for brukte sykler og annet sportsutstyr.

– I en periode bodde jeg i butikken. Jeg har ikke hatt særlig mye vanlig fritid, sier Kolås.

Det har vært mange motbakker, og Kolås har flere ganger vært på konkursen rand. Da Trond Mohn i fjor spyttet i en halv million kroner, fikk maskineriet litt etterlengtet smøring.

– Trond Mohn kom oss til unnsetning ved siste krise, og hans bidrag har betydd mer for oss enn bare det økonomiske, tror Kolås.

– Det hadde nok mye å si da banken sa ja til at vi kunne kjøpe hus, sier Kolås tilBA.

200 kvadratmeter står klare på den andre siden av veien fra dagens lokaler på sjøsiden i Damsgårdsveien.

FRA 2000 TIL 200

– Vi gleder oss til å flytte inn i lokaler som vi eier selv, men vi får selvfølgelig en utfordring når vi skal flytte fra 2000 kvadratmeter til 200, sier Kolås.

Han har fått leie et lagerlokale rett borti gaten som kan komme godt med.

Både lokalene de flytter fra og lokalene de skal flytte til er eid av Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB).

– Vi har hatt en formidabel vekst siste året, det skyldes et meget godt team av medarbeidere, lojale og hjelpsomme kunder, økt sykkel interesse og økt bevissthet rundt forbruk og miljø, sier Kolås.

Når sykkelbutikken flytter ut, starter BOB rivingen av det gamle fabrikkbygget. Nå skal det bli leiligheter og parkering.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med BOB. De har vært medgjørlige, og vi kan takke dem for at vi har overlevd, sier Kolås.

– Vi ser frem til fortsatt å overraske dem og berike denne spennende nye bydelen.

VINDUER OVER TO ETASJER

Nå inviterer han alle med gode ídeer til å komme med innspill om hvordan den nye butikken skal innredes.

– Her starter vi med blanke ark og fargestifter. Vi har to innganger og vinduer fra gulv til tak i nesten to etasjers høyde, sier sykkelentusiasten.

Han har store vyer for den videre driften. Blant planene er å skille deler av driften ut i en egen stiftelse, mens verkstedet blir værende i dagens AS.

– Vi har blitt tynget under urettferdige momsregler. Ved å organisere oss i en stiftelse kan dette bli bedre, sier Kolås.

Artikkeltags