Droppet Lillejord i Brann-forhandlingene

Jonas Grønner har skrevet ny kontrakt med Brann.

Jonas Grønner har skrevet ny kontrakt med Brann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonas Grønner styrte showet selv.

DEL

Da Jonas Grønner (23) skulle forlenge kontrakten med Brann, fant han det ikke nødvendig å ha med seg sin agent Stig Lillejord. Det var en situasjon Branns sportssjef Rune Soltvedt likte.

– Jeg synes det var veldig greit å snakke direkte med spilleren. Jeg kjenner Jonas godt, han var den første jeg hentet til ungdomsavdelingen i 2009, og han var den første jeg skrev proffkontrakt med da jeg ble sportssjef, sier Soltvedt. Han forteller om greie forhandlinger.

– Jonas fremførte hva som var viktig for ham, og vi luftet hva klubben mener. Og jeg synes vi har kommet frem til en avtale som er god for begge parter, sier Soltvedt, som ikke vil kommentere om Grønner blir blant lønnslederne i troppen.

Grønner vil lære

– Jeg har forhandlet på vegne av meg selv rett og slett fordi jeg og Rune snakker veldig godt sammen uten noe bindeledd, sier Grønner til BA.

– Jeg har også et ønske om å lære meg mest mulig om bransjen, så i denne situasjonen var det naturlig å teste seg litt selv, sier han.

– Har du fremdeles agent?
– Stig er fremdeles en mann jeg kan samarbeide med i fremtiden, men nå trengte jeg ikke ham, og ser for meg en lang periode i Brann. Stig er en jeg rådfører meg med fordi han er dyktig. Men selve forhandlingen og dialogen med egen klubb, ønsker jeg å ta selv, svarer han.

Agent Stig Lillejord var ikke med i Grønner-forhandlingene.

Agent Stig Lillejord var ikke med i Grønner-forhandlingene. Foto:

Avslappet Lillejord

Stig Lillejord er ganske så avslappet i forhold til at han ble «utelatt».

– Nå skulle Jonas forlenge med en klubb og med folk han kjenner godt. Han er i en situasjon der han skal fighte seg inn på laget, og her trenger han ikke at jeg skal gjøre noe i en forhandling, sier Lillejord til BA.

– Med en slik spiller, ville det uansett vært sånn at det var han som førte disse forhandlingene, om nå jeg var med eller ikke. Det er noe misforstått det der, at det er agentene som kjører løpet. Det er spilleren selv som har kontrollen og hendene på rattet, sier Lillejord.

Selv om han ikke satt i forhandlingene med Soltvedt, som han har hatt sine feider med de siste årene, understreker agenten at han har vært informert frem mot signeringen. 

– Jeg har diskutert med Jonas underveis, så dette er helt udramatisk, sier han.

Artikkeltags