Ungdomshus

– Hei Brian (Summetonen torsdag).

Det er et ungdomshus på Laksevåg! Det ligger bare noen minutters gange fra Melkeplassen, i Herman Grans vei 6. Her kan du låne lokaler til øving, dans eller annen aktivitet. Du kan også være med på de aktivitetene organisasjonene arrangerer der.

F.eks. er det gamingkvelder med GG Bergen hver helg. På Damsgård skole er det juniorklubb hver fredag og på Holen skole er det ungdomsklubb på torsdager.

For ungdom på 16–20 år kan du besøke ungdomshuset sentrum i Nedre Korskirkeallmenningen 4. Det er en bydekkende møteplass med masse muligheter innenfor dans, musikk, film, kunst, håndverk, digitalkultur og matkultur. Du kan også komme for å bare slappe av og være sammen med andre om det er det du ønsker. Vanligvis tilbys det noe å spise. Tilbudet er gratis og rusfritt. Åpningstider er tirsdager og onsdager 16.00–21.00 begge dager. Du kan du lese mer om Ungdomshuset i sentrum her: Bergen kommune - Ungdomshuset i sentrum

Med hyggelig hilsen

Benjamin Hogstad

Leder, Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor

Tesla-eiere

– Er der noen som kan si meg hvorfor Tesla-eiere lader på Ionity-ladere på Hylkje når det er ledig på Tesla sine? Dette gjentar seg hele tiden. Vi som ikke har Tesla, har kun seks ladere. Skjerp dere.

Hilsen BA-leser

Ødeleggende

– Jeg har nettopp sett dagens etappe i Tour de Ski. Det ble norsk dobbeltseier – og 9 norske blant de 12 beste!

Selvsagt vil vi at Norge skal gjøre det bra, men når én nasjon dominerer så fullstendig er det helt ødeleggende for sporten.

Snart er det bare Norge og Sverige som driver seriøst med langrenn!

TV-seer

For lettvint

– Jeg synes at det blir for lettvint av summeren som den 04.01. ber dem som foretrekker et minimum av tumleplass på buss og bane om å heller velge bilen. Det er ikke alle som har råd til en privat bil i dagens samfunn. Det blir også feil sett i et miljøperspektiv.

Da er det bedre at de kollektivreisende tilpasser sine forventninger om komfort til de som trenger en privat sfære på våre felles transportmidler.

Hilsen en nå lettere

irritert BA-leser

Sprengnings- uhell

Det er ingen spøk å være nabo når det sprenges. Onsdag var det en hissig salve på Mulebanen som sprutet småstein oppover veibanen og det røk fire takheller. Dette kan være en forsmak på byggingen av bybanestoppet ved Sandvikskirken. Men når de først er i sving kan de like gjerne fortsette ned til Bybanen, så sparer vi kirken vår. Den kommer vi til å slå ring om. Reidar

Provoserer

– Jeg blir provosert når NRK skriver at Bergen stasjon er stengt. Det er ingenting som heter Bergen stasjon. Det heter Jernbanestasjonen i Bergen!

Yngve Seterås

Svar: Hei Yngve! Legg merke til at overskriften på notisen er «Jernbanestasjonen i Bergen er stengd». Riktignok skriver vi videre i notisen at Bane Nor melder at Bergen stasjon er stengt. Dette er det offisielle navnet på togstasjonen, og som stasjonseier Bane Nor brukte i pressemeldingen. NRK Vestland vet selvfølgelig at bygget på folkemunne heter Jernbanestasjonen i Bergen. Dette har vi laget en egen episode om i podkastserien Nokke for seg selv. Anbefaler deg og alle andre summere å høre denne.

Dyveke Buanes,

Distriktsredaktør,

NRK Vestland

Strømstøtte

– Det er absolutt en fordel med elbillader i tilknytning til eget hus eller garasje.

Har du denne muligheten, får du støtte av regjeringen til å dekke «drivstoff»-utgiftene di­ne. Rettferdig? Neppe.

FrustrertStem på Stig!

– Når MGP er tilbake på lørdag så synes jeg alle bergensere bør gi stemmen sin til Stig van Eijk så han vinner den norske finalen!

Jan-Ove Carlsen

Fuglematen på Jula

– Nøttene som man får kjøpt på JULA til fuglene er av så dårlig kvalitet at de gikk rett i bosset, det var det samme i fjor. Problemene startet da de begynte med plastposer som man ikke kan se gjennom. Dermed kan de lure oss som mater fuglene.

Per Arne

Svar: Produkten i fråga har nu undersökts av vår kvalitetsavdelning. Vi kan inte se några fel på artikeln men tar självklart med oss detta. Inför nästa säsong kommer vi att säkerställa att påsen har transparenta delar så att man tydligt kan se innehållet

Med vänlig hälsning

Eleonor Eriksson, Communicator

Oljefondet

– Politikerne sier at Oljefondet må spares til neste generasjon. Det har vi hørt i flere tiår. Lurer hvilken generasjon det er de mener?

Harald

Er det ikke bare å betale?

– Ofte leser vi om at monopolbedriften Norsk Tipping ikke «får tak i» en Lottovinner. Nei vel, og så da? Er det ikke bare å betale ut gevinsten til vedkommende? Hvorfor skal Norsk Tipping snakke med vinneren? Har aldri skjønt meg på det. Den dagen jeg vinner millioner (dagen kommer nok aldri), har jeg heller ingen planer om å snakke med Norsk Tipping.

Tom A.

Svar: Vi ringer til vinnerne av flere grunner, og her er et par av dem: Den viktigste årsaken er at vi vet at de aller fleste vinnerne setter pris på det, og særlig hvis de selv har fulgt trekningen på TV og sett at de har syv rette. Alle vi treffer er glade for å få en klar og tydelig personlig bekreftelse, direkte fra Norsk Tipping, hvis de har vunnet mye penger. Mange sier senere at telefonen fra Hamar var en viktig del av opplevelsen da de vant, og at bekreftelsen på telefon fra Hamar bidro til gleden. En annen årsak er at vi gjerne vil formidle viktig informasjon, spesielt til dem som vinner litt større summer. De får blant annet tilbud om veiledning og hjelp til å håndtere den store premien, og det er viktig for oss å formidle noe av dette

allerede ved første kontakt,

før premien står på konto.

Mange vinnere har dessuten spørsmål til oss i forbindelse med premien, enten det er praktiske ting rundt utbetalingen, når premien kommer, informasjon om offentlighet og andre spørsmål. Det handler med at andre ord om at vinneren skal føle seg godt ivaretatt.

Dette er bare noen av grunnene til at vi kommer til å fortsette med å ringe til dem som vinner, og jeg håper det ble mer begripelig nå. Jeg håper selvsagt også at du vil ta telefonen og slå av en prat med oss hvis vi plutselig ringer til deg en vakker dag!

Vennlig hilsen

Roar Jødahl, Norsk Tipping

Les flere summetoner her: Vi digger Bergen!