Ronnie har laget en helt spesiell julekalender

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg blir glad av å spre glede, og jeg har fått enormt mange positive tilbakemeldinger.

DEL

Det sier skuespiller Ronnie Mega Herdlevær (31) til BA mandag kveld. Han har akkurat lagt ut sin fjerde adventsvideo på Facebook. I en oransje bøtte har han lagt navnet på alle sine over 1100 Facebook-venner.

– Hver dag trekker jeg et navn opp av bøtten og sender en liten hilsen til personen på lappen. Jeg gjorde noe lignende i fjor, men da sendte jeg bare privat melding til dem jeg laget video til. I år tar jeg den helt ut og legger ut på veggen min slik at alle kan se, sier Herdlevær med et smil.

Dønn ærlig

Han innrømmer at han måtte gå noen runder med seg selv hvorvidt han skulle lage den spesielle adventskalenderen, men endte etter fem timer med navnelappskriving på at «Jo, søren heller, jeg hopper i det!».

– Jeg bare bestemte meg for at dette vil jeg gjøre. Jeg vet at noen videoer kan bli litt kleine, noen kan bli vanskelige, og mange lette. Uansett er målet bare å spre litt glede i en hektisk førjulstid, og basert på tilbakemeldingene har jeg klart det, sier han fornøyd.

Han har bestemt seg for å være helt ærlig på videoene sine, så dersom han trekker opp navnet på en person han ikke kjenner så godt, eller ikke husker, så sier han det.

– Det er så lite som skal til for å gjøre folk glad, et lite kompliment og en hilsen kan gjøre noens dag bra. Dersom det kommer et navn jeg ikke husker, så sier jeg det som det er, og ønsker vedkommende god jul, sier 31-åringen.

Liker å spre glede

Nå håper bergenseren at flere vil følge hans eksempel og spre litt varme i førjulstiden.

– Jeg er en person som liker å spre glede, og tenker ofte mer på andre enn på meg selv. Jeg ønsker ikke å fremstå som usmakelig, og det var derfor jeg også gikk noen runder med meg selv før jeg gjorde dette. Men det gir meg glede å spre glede, og jeg synes hele kalenderbestyret har tatt litt av. Videoene kan godt sees på som en enkel protest mot det, og viser at dette er den fineste gaven man kan gi, sier Herdlevær.

Så langt har blant annet en gammel klassekamerat og en tidligere lærer fått hilsen fra 31-åringen.

– Han jeg hadde gått i klasse med hadde jeg ikke sett på mange år, men denne hilsenen førte til at vi møttes og tok en øl. Er ikke det koselig, vel?

Tilbakemeldinger

Og på Facebook-siden hans er det mange som lar seg begeistre:

«Så gøy. Så fint å høre alt det flotte du forteller rett fra hjertet. Må jo bare følge med nu. Kul idé»

«Årets beste julekalender!»

«Verdens beste julekalender! Inspirerende»

«Du er jammen en fin fyr, Ronnie ... Beste julekalenderen ever!»

«Må være den fineste julekalenderen noen kan få.»

– Det er fantastiske tilbakemeldinger som jeg setter stor pris på. Og jeg håper folk roer seg ned litt og tar vare på den magiske tiden julen er. Det er en tid for å tenke på andre og være snille og hyggelige, sier Herdlevær. Med et stort smil ...

Artikkeltags