Gå til sidens hovedinnhold

Julies finaledrøm lever

Artikkelen er over 2 år gammel

Tomålsscorer Julie Grønning (12) bidro sterkt til at Åsane vant den lokale Norway Cup-duellen mot Nordre Fjell/Skjergard. Nå drømmes hun om finalespill.

Åsane-jentene ble et nummer for gode for Nordre Fjell/Skjergard i onsdagens 16-delsfinale i 13-årsklassen på Ekebergsletta. Julie Grønning og lagvenninnene ga seg ikke før billetten til åttedelsfinalen var sikret med 4–0.

– Jeg tror vi kan gå til finale, smilte tomålsscorer Grønning til BA om fremtidsutsiktene etter den overbevisende seieren.

Sikker straffeskytter

12-åringen innledet selv scoringsballet da hun dro seg nydelig fri tidlig i første omgang og sendte ballen kontant opp i hjørnet bak Nordre Fjell/Skjergard-keeper Madeleine Skoge. Ikke lenge etter doblet samme Grønning ledelsen da Åsanes fikk sitt første av i alt to straffespark.

Fra straffemerket var jenten med nummer ti på ryggen sikkerheten selv.

– Jeg var sikker på å score, smilte tomålsscoreren, som samtidig avviste at hun skyter alle sine straffespark på samme sted.

Saken fortsetter under bildet

 

– Jeg skyter der jeg føler for. Har jeg skutt mange ganger på samme sted, bytter jeg kanskje.

Oppgaven med å ta straffespark deler hun med lagvenninnen Ada Henschien Årsæther, og i annen omgang var det nettopp sistnevnte som fikk sjansen da dommeren igjen pekte på straffemerket. I likhet med Grønning gikk også forsøket fra Henschien Årsæther i mål til 4–0.

Tidligere i omgangen hadde Daniella Duffy satt inn Åsanes tredje mål. Med to mål i hver omgang var det liten tvil om hvem som var det beste laget på bane 40 på Ekebergsletta. Det hadde da heller ikke Nordre Fjell/Skjergard-trener, den gamle storscoreren, Kim Rune Hellesund noen problemer med å erkjenne.

Les også

Den knøttlille klubben Marikollen viser muskler

– Åsane var kjempeflinke. De var et hakk bedre enn oss. Nå har jentene fått kjenne på sommerfuglene i magen rundt det å tenke «hva om vi taper nå», så får målet neste gang bli å vinne denne kampen, smilte han.

Mens Norway Cup-eventyret er over for Hellesunds jenter, fortsetter det for Åsane. Dagens åttedelsfinale er neste stopp. Trener Bjarne Hagen smiler når han hører tomålsscorer Julie Grønnings drøm om finalespill.

– Jentene skal absolutt drømme. Det er viktig, smilte han.

Gjelleråsen neste

Hagen var også godt fornøyd med det han så av spillerne sine i onsdagens lokalderby, til tross for at det tok litt tid å få det gode kombinasjonsspillet til å sitte.

– Måten de jobber på, kjemper for hverandre og er positive i gruppen, er helt topp. Da vinner man ofte kamper som dette, sa han til BA.

Tomålsscorer Julie Grønning sa etter onsdagens seier at det hadde vært kjekt med utenlandsk motstand i neste kamp. Det ønsket kunne hun fått innfridd i form av tyske Altona 93, men Gjelleråsen vant i stedet kampen om å bli Åsanes neste motstander i dag.

Les også

Emil har målshow i Norway Cup