Gå til sidens hovedinnhold

Kaigaten ser ut som slum, med rustende bybaneskinner og såre asfaltkanter

For abonnenter

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forslummet

– Kaigaten var Norges fineste allé, belagt med rosa bømlo-brostein. Den fremsto som en festgate. I dag ser den ut som slum, med rustende bybaneskinner og såre asfaltkanter. Det er så stygt at du ikke kan tro det! Det er en skam for byen. Da Bybanen skulle bygges ble det hevdet at det ikke var mulig å legge brostein mellom skinnene. Det er feil. Brostein i full størrelse vil tåle det. 240 tusen kvadratmeter med brostein er forsvunnet. Noen steder ligger det under asfalt. Det er store verdier. Nå fremstår Bergen som en fattig by.

Hilsen en gammel

brosteinslegger

På ville veier

– Stengning av Bryggen overfører trafikken til andre trangbodde gater hvor eldre og barnefamilier bor tett. Stengningen er lite gjennomtenkt, og det sier litt om hvor umodent bystyre vi har. Tenk om små barn blir på påkjørt på grunn av denne symbolpolitikk! Det er lov å ta feil og det er lov å snu. MDG, det er bruk for dere i allerhøyeste grad. Kjemp mot store, nye veiprosjekter, kjemp for arealer som er truet av asfalt. Prøv å utnytte maksimalt det etablerte, da når vi vår målsetting. Reduser vekt og motorstyrke. I dag er vi på ville veier. MDG. Vi trenger dere, men å stenge Bryggen gagner ingen, men rammer oss som bor i alternativ rute.

BA-leser

Misunnelse?

– Musikkanmeldere kan få det til å koke i mange av oss. Og mange føler blodtrykket stige når de f.eks. leser innlegg i avisene som ikke matcher det den enkelte leser mener, eller har en egen oppfatning av.

Ta nå artisten Tix for eksempel. Han som vant den norske finalen i MGP med sin egne låt «Fallen Angel». I hans låter beskriver han ofte elementer fra egen oppvekst og skolegang, mobbing, utestenging, depresjon o.l. Elementer mange kjenner seg igjen i, og som kan være godt å dele gjennom sang og musikk. Andreas Tix Haukeland gjør dette på en fin og ekte måte. Og så opplever han at musikkanmeldere – såkalte eksperter – skriver negative og sårende ting om vinnerlåten, og sarver den ned etter noter. Mye tyder på at slike «eksperter» bruker sine ord for å markere seg, for å påvirke ev. lesere, og viser med all tydelighet at de selv ikke har oppnådd å vinne noe som helst selv i sitt eget liv, og da lar de misunnelsen og uvitenheten ramme andre. Sang og musikk skal oppleves der og da, uten en «ekspert-nekrolog» i ettertid. De burde holde munn.Terje Haugom

Vaksiner

– Nå som det går i titusener av vaksinedoser rundt om i landet, hadde det vært interessant å vite hva disse dosene koster? Kan ikke erindre å ha sett/hørt noe om dette.

Hilsen Einar Øvreberg


Svar: Regjeringen har satt av totalt 3,77 milliarder kroner til innkjøp av vaksiner mot covid-19 og vaksinasjon i årets statsbudsjett. Informasjon om pris er konfidensiell, men dette er ikke veldig dyre vaksiner.

Hilsen Helse- og

omsorgsdepartementet

Floskelspråk

– Jeg håper mange, og også politikere har fått med seg Åsmund Andersen sitt innlegg «Floskelspråket brer om seg» i Summetonen 23. februar. Et fantastisk velformulert og treffsikkert innlegg.

Henry Berg,

Bergenhus og politiker

Herlig by

– Bergen er en trivelig by, med koselige gater og mange fine butikker og spisesteder. Folk er så imøtekommende og smiler og sier hei til hverandre. Det er greit å gå på Lagunen, men mye hyggeligere å dra til byen.

Cecilie (18) og Martine (14)

Et elendig system

– «Bergenser i eksil» beskrev i sitt innlegg hvor tungvint det er å få sitt førerkort fornyet. Jeg kan si meg helt enig. Jeg ringte til Vegvesenet for å bestille time til fornyelsen og ble sittende i telefonen i over en halv time. Så kom det en automatisk svarer som ba meg legge på og jeg ville bli oppringt. Jeg gjorde det og ventet hele dagen på denne telefonen som aldri kom. Etter et par dager, tidlig om morgenen ringte jeg Vegvesenet igjen. Nå kom jeg frem. Jeg ble fortalt at jeg ikke kunne bestille time, for det var da mer enn 14 dager til førerkortets forfall. Jeg spurte om jeg kunne gå til kontoret og bestille time der, men nei, de tar ikke imot slike henvendelser og det er vakter utenfor som ikke slipper folk inn som ikke har timebestilling, selv om det er vanskelig å komme gjennom på telefonen. Hvorfor er det ikke mulig å få sendt en e-post til Vegvesenet og bestille time istedenfor at man skal sitte i det uendelige i telefonen? Be meg ikke gå inn på Min Side eller en app e.l. Jeg er ikke et datamenneske og har ikke smarttelefon.Eli K.

Svar: Statens vegvesen planlegger sine timer for fornyelse av førerkort 14 dager frem i tid. Vi har forståelse for at dette i noen tilfeller blir for kort tid.

Vi jobber hele tiden med å utvikle våre tjenester, og vi ser på muligheten for å utvide planleggingshorisonten for bl.a. fornyelse av førerkort.

Vi har til tider meget stor pågang på telefon, og vi anbefaler de som trenger å snakke med oss om å ringe tidlig på dagen. Hvis du trenger bistand til å bestille time på trafikkstasjonen har vi et eget tastevalg for dette. Bente K. Trana, Statens vegvesen

Les flere summetoner her: Skal lekeplassen trekke folk til byen må den ligge nær Torgallmenningen

Kommentarer til denne saken