Brann fikk sin første scoring på 413 minutters seriespill, og vi unngikk dermed at vi må bla helt tilbake til de gule og støvete sidene fra 1964 i arkivet for å finne verre scoringstørke for vår klubb. Nå ble det "bare" verst siden 450 minutter i overgangen mellom 1989 og 1990. Taijo Tenistes scoring gjorde slutt på den lange tiden uten scoring. Men Branns angrepsproblemer er nok ikke over for det. For scoringen var av det heldige slaget, og hadde neppe gått inn med en bedre keeper. Vi skal være glade ikke Håkon Opdal stod på motsatt side! Og resten av kampen viste at vi fremdeles er meget svake offensivt. Ja, vi forsøker jo knapt!

Første omgang i Sarpsborg var for såvidt grei. Neida, vi skapte ikke særlig med sjanser da heller. Men med 1-0 til oss, virket vi å ha god kontroll på begivenhetene - som var få. I hvert fall den første halvtimen da heller ikke hjemmelaget hadde noe annet å by på enn pølse i vaffel. Alle tre poengene ville jo havne i Bergen så sant vi holdt S08 på avstand.

Men det var ikke veldig lenge vi holdt dem på avstand. For etter hvert ble de mer innpåslitne og ekle, og da spesielt etter pause.

Da tok nemlig sarpingene fullstendig over. Noen (ja du kan sikkert tenke deg hvem) vil gjerne hevde at det ikke var Brann som la seg lavt frivillig, men motstanderen som tvang oss til det. Men den manglende lysten til å benytte seg av muligheten til å angripe når den endelig kom, taler vel ikke for det siste. Og kom an… det var ikke akkurat overmakten vi møtte!

Og denne feigheten og lavtliggende tafattheten straffet seg til slutt. Det kunne jo ikke holde. Det var strengt tatt et under at vi ikke fikk utligningen imot mye tidligere. For selv om vi fikk 1-1 i trynet med veldig kort tid igjen - og det kjentes veldig surt, så var vi på en måte heldige som fikk med oss noe i det hele tatt. Sjelden har vi sett Brann bli overkjørt så til de grader denne sesongen. I andre omgang var det kanskje årsverste spillemessig - i hvert fall hvis vi holder oss til serien. (Men det er så mye å velge blant, at jeg søren ikke er sikker).

At det ble poeng av dette, er det ikke bare Håkon Opdal vi kan takke for. Vi kan også prise oss lykkelige over at både Amin Askar, Steffen Lie Skålevik og Kristoffer Larsen fikk sin opplæring i scoringseffektivitet på Brann Stadion.

Det er allerede lenge siden litt for mange har slått seg til ro med at sesongen er over. Etter 21 runder skrev f.eks. BT, i sin argumentasjon for å benke Vito Wormgoor som er på vei vekk, at Brann ikke hadde noe å spille for resten av sesongen. (Lenger nede i den teksten modererte de det riktignok til "trolig ikke").

Og for all del; Brann har da heller ikke sett ut som om de har hatt noe å spille for. Kanskje ikke i hele år engang...

Men på den tiden da BT skrev dette, lå Viking to poeng bak Brann. Nå ligger siddisene kun ett poeng bak den fjerdeplassen som kan gi E-cup, og fem poeng bak bronseplasserte Odd som har rotet vekk fem poeng mot formsvake VIF og Ranheim bare de siste to rundene.

For ting forandrer seg fort i fotball. «Uinntakelige poengledelser» er plutselig ikke så uinntakelige lenger. Bare se på Rosenborg! De har rotet vekk mange poeng i det siste. Hadde vi skjønt at vi hadde noe å spille for også den siste måneden, hadde vi kanskje vært helt oppe i ryggen på dem nå. Ja to poeng ekstra både mot Haugesund på Stadion i 22. runde og Sarpsborg borte i 25. runde (sistnevnte var vi jo bare minutter fra), så hadde vi vært likt med Viking nå. Og da hadde vi hatt en god mulighet for europacup!


Rimet:


Vi nærmet oss rekorder,

men dessverre bare triste:

Vi hadde ikke funnet frem

til målet i det siste

Med fire uten scoring,

siden tre på Lillestrøm

Å se de røde score,

var en fjern og vågal drøm

*

Men drømmen den ble ekte

i det fjortende minutt

Da fikk vi hjelp av keeperen,

måltørken tok slutt

Det var en avbrutt kontring

vi fikk skutt på likevel

Og Taijos skudd gikk inn,

med både keeperfeil og hell

*

Vi ledet greit til pause,

men i andre ble det verre

Da vi veldig lavt,

når skal vi slutte med det derre?

Det var jo bare flaks at

vi fikk lede såpass lenge

Og vilje til å angripe,

er sånt vi kunne trenge

*

Det kunne ikke holde

og det straffet seg til slutt

For Lafferty fikk sjansen sin

og Lafferty fikk skutt

Og dermed var det utligning

og tre poeng ble ett

Viking drar i fra,

det er for dårlig - rett og slett

*

Ja måltørken er over,

men et mål var ett for lite

til seier mot de blå fra Særp,

det skulle vi få vite

Vi taper ikke lenger,

men poeng blir veldig smått

Når fem lag drar i fra,

har vel Europa-toget gått?

*

(Fortsetter under bildene)

Alle fotos: Alexander Osdal

Kampen:

Mot S08, som stilte med nesten et halvt lag av striler og tidligere Branns-spillere, møtte vi selv til kamp med samme startellever som i den oppløftende kampen mot Molde i forrige serierunde. Dessuten ble det ryddet plass til bl.a. Emil Kalsaas og 16-åringen Mikal Kvinge på benken.

Brann åpnet kampen med et visst press, men det var likevel hendelsesfattig i starten.

Etter 13 minutter og 35 sekunder var det imidlertid endelig slutt på 413 minutters Brann-måltørke i serien. Brann kastet først bort en kontringsmulighet (surprise!), men etter litt balltrilling på sarpingenes banehalvdel, hælsparket Gilli Rólantsson til slutt til Taijo Teniste som skjøt fra 23 meter. Skuddet gikk tilsynelatende rett på S08-keeper Alexandre Letellier, men han klarte likevel på mystisk vis å la ballen passere til 1-0-ledelse for oss!

Tenke seg til! Brann hadde scoret i en seriekamp! At vi skulle få oppleve dette igjen!!!

Etter dette fulgte nok en hendelsesfattig periode, og det var nesten spilt en halvtime da det skjedde noe som fikk pulsen opp noen hakk. Og det gjorde den da de tidligere Brann-spillerne Kristoffer Larsen og Amin Askar fant hverandre på Sarpsborgs høyreside, før sistnevnte la ut til strilen Kristoffer Zachariassen som skjøt like utenfor lengste stolpe.

Og tre minutter senere var sarpingene farlig frempå igjen da Lindseth touchet ballen videre til Mos, som plutselig var alene med Håkon Opdal. Men den fantastiske oddingen i målet kom ut og fikk en hånd på ballen.

Nå hadde hjemmelaget tatt mer over etter at vi hadde distribuert mye ball på tvers av de mest effektive rutene den første knappe halvtimen.

Det skjedde imidlertid ikke så mye mer før pause. Lagene gikk til pølser i vafler med 1-0 og syltetøy til oss, men fremdeles ingen skikkelig ketchupeffekt.

Etter pause virket Brann mest på hugget i starten, og etter 49 minutter fikk vi da også vår første avslutning i feltet denne kampen. Det var da Gilbert Koomson skjøt utenfor fra tolv meters hold, men via en for dommeren usynlig Sarpsborg-spiller.

Og så begynte presset fra hjemmelaget. Blant annet hadde Mustafa Abdellaoue en stor mulighet på et innlegg fra Larsen etter nesten en times spill, men han satte ballen utenfor fra ti meters hold da han slapp til mellom våre to midtstoppere.

Med en knapp halvtime igjen, fikk skadeplagede Fredrik Haugen sine første spilleminutter siden ett minutt mot Ranheim i 3-0-seieren i Trondheim.

Ved omtrent halvspilt omgang fikk Askar en kjempemulighet da et innlegg landet på femmeteren, men den tidligere Brann-spilleren bommet på ballen.

Videre kom sarpingene til stadige nye angrep og mange nesten-sjanser. Brann var knapt inne på østfoldingenes banehalvdel. Men ikke alt de blå kom til, var halvsjanser. Det kan man trygt si. Og drøye tretten minutter før slutt var det nok en gang Opdal som reddet oss da Askar var alene igjennom.

Tolv minutter før slutt, måtte vi gni oss i øynene og ta på oss solbriller. Brann var nemlig langt inne på Sarpsborgs halvdel. Vi hadde knapt sett maken siden pause! Men Koomsons skudd fra atten meter gikk rett i Bjørn Inge Utvik.

Ni minutter før slutt så det ut til at Sarpsborg hadde fått sin fortjente utligning da Opdal ikke klarte å holde et langskudd fra Kristoffer Zachariassen, og Askar snappet returen og satte den i mål. Men heldigvis hadde linjedommeren løftet flagget på en bokstavelig talt hårfin offside på Askars krøller.

To og et halvt minutt før slutt kom Acosta i klammeri med innbytter Kyle Lafferty, og fikk sitt fjerde gule for sesongen. Dermed må han stå over mot Glimt neste helg. Er nok sikkert mange som misunner ham det.

Seieren skulle likevel ryke med 73 sekunder igjen av ordinær tid. Gaute Vetti fant Askar på deres høyre side av feltet, mossingen sentret til den bedre plasserte innbytteren Kyle Lafferty, og nord-iren hadde ingen problemer med å sette inn utligningen fra 13-14 meter. Branns første baklengsmål på 436 serieminutter. (Altså holdt vi nullen lenger enn vi hadde måltørke).

Laffertys scoring gjør at vi på 24 forsøk fremdeles ikke klart å holde nullen bak i noen serie- eller cupkamper i Sarpsborg - uansett om motstanderen har kalt seg S08, Sarpsborg FK eller Sparta.

Veldig ergerlig at det skulle ryke så sent. Men skal vi være ærlige, så kunne vi samtidig være glade for at Laffertys scoring ikke var seiersmålet. For det var et under at ikke sarpingene hadde utlignet for lenge siden.

Men da klokken nærmet seg tre minutter tilleggstid, holdt sarpingene på å få seiersmålet også. Steffen Lie Skålevik nådde ballen på femmeteren foran Opdal, men den spratt heldigvis utenfor.

Tiden ebbet ut i kulden i «Hockeytown» og det endte i skuffelse og poengdeling igjen.

(Fortsetter under bildene)

Bamba og Berishas kjekleklubb:

Hva skal man si? For en duo! Daouda Bamba har gjort mye dumt. Det har han fått karantene for av NFF, det har han blitt «straffet» for av Brann, og det har gjort at han ikke har blitt byttet inn mot Molde fordi han ikke hadde hodet på rett sted.

Og det er ikke vanskelig å være enig med Veton Berisha i at Bamba er velkommen tilbake «hvis han klarer å oppføre seg». For som Berisha sier: Det har jo vært litt her og der». Det er ikke noe rart i å mene det. Tvert imot. Men det er ikke lurt å antyde offentlig noe som helst som kan oppfattes som kritikk mot - eller gnisninger med - andre i klubben. Den leksen lærte (forhåpentligvis) Bamba da han ble intervjuet av Eurosport i sommer. Og den leksen trodde jeg rutinerte Berisha hadde lært seg for lengst. Bare smil og jatt med neste gang, Veton!

-

Supporterne:

Vi var antagelig i overkant av 100. Det må være veldig lenge siden vi var så få på en bortekamp på Østlandet. Men dårlig Brann-form, ingen veldig spenning på tabellen, avspark kl 2000 (som gjør det umulig å nå nattoget fra Oslo) og bare noen få varmegrader, får være bortforklaringene. Stemningen var midt på treet.

-

Tabellsituasjonen:

Det gjenstår fem runder og det ser for øyeblikket ut til at vi ikke engang klarer topp fem. Molde er tyve poeng foran og dermed er det ikke engang teoretisk mulig å hente inn dem. Glimt har 48 (kan bli 51 hvis de slår Mjøndalen hjemme mandag), og i sistnevnte tilfelle er det kun ekstrem teori som kan få oss på samme poengsum som dem. Odd er ni poeng foran oss, og heller ikke det er sannsynlig å ta inn. RBK er fem poeng foran oss og i relativt svak form. Det hadde vært en bitteliten mulighet til å ta dem hvis det ikke var for at vi selv er i dårlig form. Viking derimot, er i god form. De har 6-3-0 siste ni, er fire poeng foran oss, og vi skal slite veldig med å hente inn igjen dem også. Så da sitter vi der med en sjette- eller syvendeplass som det mest sannsynlige utfallet av sesongen. Men hverken RBK eller Viking er umulige å ta, hvis vi får et overraskende oppsving på slutten. Vi får bare gjøre vår egen jobb og se hva det rekker til. RBK kan fortsette motgangen, og hverken de eller Viking har noe lett program igjen. Det nytter i hvert fall ikke å tenke at sesongen er over når det fremdeles er 15 poeng å kjempe om. Selv om det selvsagt blir en meget tøff oppgave å oppnå europacupspill, og sannsynligheten taler for at det ikke vil gå.

Slik tar vi bronse på sensasjonelt vis:

Brann nå:

36


Odd nå:

45


RBK nå:

41

-motst.:- motst.:- motst.:


Glimt h

3


Stabæk b

0


MFK h

1

VIF b

3


Mjønd. h

3


Godset b

1

Odd h

3


Brann b

0


Glimt h

3

Godset b

3


TIL h

1


Viking b

1

Viking h

3


FKH b

1


Ranh. h

3

TOTALT:

51


TOTALT:

50


TOTALT:

50

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


5-0-01-2-22-3-0


I tillegg må Viking (40 poeng nå) max ta ti poeng til (f.eks. 3-1-1). Men det vil de med de budsjetterte resultatene over. Ingen av lagene bak oss kan oppnå 51 poeng.

Slik tar vi fjerdeplassen som KAN gi europacup:

Fjerdeplassen gir europacup hvis Odd både tar medalje og vinner cupen.

Brann nå:

36


RBK nå:

41


Viking nå:

40

-motst.:- motst.:- motst.:


Glimt h

3


MFK h

1


Kr.sund b

3

VIF b

3


Godset b

1


LSK h

3

Odd h

3


Glimt h

3


Haug. b

3

Godset b

3


Viking b

1


RBK h

1

Viking h

3


Ranh. h

3


Brann b

0

TOTALT:

51


TOTALT:

50


TOTALT:

50

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


5-0-02-3-03-1-1


Ingen av lagene bak oss kan oppnå 51 poeng.

Slik tar vi 5.plass:

Hvis vi tar utgangspunkt i at Odd og RBK blir for sterke.

Brann nå:

36


Viking nå:

40


KBK nå:

35

-motst.:- motst.:- motst.:


Glimt h

3


Kr.sund b

1


Viking h

1

VIF b

1


LSK h

3


MFK b

1

Odd h

3


Haug. b

1


S08 h

3

Godset b

1


RBK h

1


Glimt b

3

Viking h

3


Brann b

0


Gods. h

3

TOTALT:

47


TOTALT:

46


TOTALT:

46

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


3-2-01-3-13-2-0


I tillegg må Kristiansund (35 poeng nå) helst ta max elleve poeng fra nå (f.eks. 3-2-0). Altså må de gå på to poengtap.

Ingen av lagene bak Kristiansund kan oppnå 47 poeng.

-

Kuriosa:

* Brann har fire uavgjorte på rad i serien. Forrige gang vi hadde det, var i august og september 2011. I 1992 avsluttet vi for øvrig sesongen med åtte strake uavgjorte.

* Brann har fem seriekamper uten seier (0-4-1). Siste seier kom 1. september da vi slo Lillestrøm 3-1 borte. Forrige gang vi fikk fem strake seriekamper uten seier, var i juni til august 2017 (0-3-2). Forrige gang vi fikk fem strake obligatoriske kamper uten seier, var i juni og juli i år (0-3-2). Dette var i perioden der vi møtte Shamrock to ganger og også røk for Ranheim i cupen.

* På bortebane har vi tre seriekamper uten seier (0-2-1). Siste borteseier kom mot LSK (3-1) 1. september. Forrige gang vi spilte tre strake bortekamper i serien uten å vinne, var da vi tapte både i fjorårets siste og i årets to første. Sist vi spilte tre obligatoriske bortekamper uten å vinne, var i juni og juli (0-1-2) da vi tapte i cup og europacup på hver side av uavgjort-kampen i Molde.

* Brann har fire strake seriekamper uten tap (0-4-0). Siste tap kom da vi ble slått 0-1 av Kristiansund 15. september. Forrige gang vi hadde fire strake seriekamper uten tap, var fra juni til august da vi hadde seks (3-3-0). Forrige gang vi hadde fire strake obligatoriske kamper uten tap, var i mai da vi vant fire på rad (tre i serien og en i cupen mot Åsane).

* Brann var før søndag uten scoring i fire seriekamper. Forrige gang vi scoret, var da vi slo LSK 3-1 1. september. Dermed unngikk vi å gå fem seriekamper uten mål for første gang siden 1964. I minutter gikk Brann uten scoring i 413 minutter før Taijo Tenistes scoring søndag. Forrige gang vi hadde så lang tørke i serien, var da vi hadde 450 min. i 1989. Hadde vi spilt 52 minutter uten å score mot S08, ville det vært vår lengste tørke siden 593 min. i 1964.

* Brann var før søndag uten scoring i to strake bortekamper. Forrige gang vi scoret borte, var da vi slo LSK 3-1 1. september. To strake bortekamper i serien uten scoring, hadde ikke skjedd oss siden vi hadde fire i mai til juli 2016.

* Brann var før søndag uten baklengs i tre seriekamper. Forrige gang vi slapp inn mål i serien, var da vi tapte 0-1 for Kristiansund 15. september. I minutter var det 436 minutter siden forrige baklengs da Kyle Lafferty utlignet mot oss. I april og mai i fjor holdt vi nullen i fem strake seriekamper - totalt 544 minutter. Den gang var Sarpsborg Stadion siste sted med baklengs før vi stengte buret igjen.

* Sist vi holdt nullen i to bortekamper på rad i serien, var da vi gjorde det i tre strake (fem inkludert cup) i april og mai i fjor. Vi klarte det altså ikke denne gangen heller.

-

Brann etter 25 kamper sammenlignet med de siste sesongene:

År

Sei

Uav

Tap


Mål

Bakl


+/-


Po


Slutt-plass

2019

9

9

7


29

24


+5


36


?

2018

14

7

4


37

24


+13


49


Nr. 3

2017

11

7

7


43

27


+16


40


Nr. 5

2016

13

5

7


35

22


+13


44


Nr. 2

2014

6

5

14


33

45


−12


23


Nr.14

* Vi har tatt 36 poeng. Det er 13 færre enn i fjor, og det minste vi har hatt siden 23 i nedrykksesongen 2014.

* Vi har scoret 29 mål. Det er åtte færre enn i fjor, 14 færre enn i forfjor, og det klart minste vi har hatt i de sesongene det har vært spilt så mange kamper - dvs. 1961/62 og alle f.o.m. 1995. Det nest minste vi har hatt er 33 i 2014.

* Vi har sluppet inn 24 mål. Det er det samme som i fjor og det beste vi har hatt siden 22 i 2016.

* Vi har +5 i målforskjell. Det er åtte dårligere enn i fjor, elleve dårligere enn i forfjor og det dårligste vi har hatt siden minus 12 i 2014.

Brann etter 13 bortekamper sammenlignet med de siste sesongene:

År

Sei

Uav

Tap


Mål

Bakl


+/-


Po

2019

5

4

4


18

14


+4


19

2018

7

3

3


18

16


+2


24

2017

4

4

5


17

17


+0


16

2016

4

2

7


16

20


−4


14

2014

3

4

6


21

29


−8


13

* Vi har 19 bortepoeng. Det er fem færre enn i fjor, men tre flere enn i 2018.

* Vi har scoret 18 bortemål. Det er det samme som i fjor og det meste vi har hatt siden vi hadde 21 i 2014 - av alle sesonger.

* Vi har sluppet inn 14 mål borte. Det er to færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden vi hadde 13 i 1997.

* Vi har +4 i målforskjell borte. Det er to bedre enn i fjor og det beste vi har hatt siden +13 i 1997. Det er også første gang vi har hatt pluss i målforskjellen etter 13 bortekamper siden 2001.

-

Brann innbyrdes mot Sarpsborg 08 i serien:

Sted:

Kam

Sei

Uav

Tap

Mål

Bakl

Bergen

7

5

0

2

11

6

Sarpsborg

7

2

2

3

11

13

Totalt

14

7

2

5

22

19

* Brann hadde før søndag vunnet de tre siste seriekampene mot S08, men står i det minste med fire strake uten tap mot dem nå (3-1-0). Sist vi ikke vant mot dem, var da de slo oss 0-1 på Stadion 16. juli 2017.

* Brann er uten tap i de tre siste seriekampene borte mot S08 (1-2-0). Sist gang vi tapte for dem borte, var da de slo oss 0-1 3. juli 2016. På den annen side har vi bare vunnet én av de siste seks seriekampene i Sarpsborg (1-2-3).

* Brann har scoret i de fire siste seriekampene mot S08. Siste gang vi ikke scoret mot dem, var da de slo oss 0-1 på Stadion 16. juli 2017.

* Brann har scoret i de tre siste seriekampene borte mot S08. Sist gang vi ikke scoret mot dem borte, var da de slo oss 0-1 3. juli 2016.

* Brann har sluppet inn mål i de to siste seriekampene mot S08. Sist gang vi holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 2-0 på Stadion 19. august i fjor.

* Brann har sluppet inn mål i alle syv bortekampene mot S08 i serien. Tar vi også med kampene mot Sarpsborg FK (som altså ikke er Sarpsborg 08) og Sparta, har vi sluppet inn mål i alle de 24 bortekampene vi har hatt mot lag fra Sarpsborg i serie og cup. Vi har riktignok holdt nullen bak i to bortekamper mot Sarpsborg-laget Greåker, men det var i en tid der Greåker ikke lå i Sarpsborg kommune…

-

Hendelsene:

06:45 - S08: Amin Askar slår inn fra deres høyreside. Mustafa Abdellaoue forsøker seg på et volleyskudd fra vel åtte meters skrått hold, men det går rett i armen til Vito Wormgoor som står med ryggen til, og Håkon Opdal rekker ballen akkurat før den ellers hadde gått i corner. Hadde vært ganske strengt å dømme hands der.

13:35 - 0-1, SCORING BRANN; TAIJO TENISTE: Brann får en kontringsmulighet, men kaster den bort når Teniste vender om og hele S08 kommer seg tilbake. Etter litt balltrilling midt på S08s banehalvdel, akselererer det med en kort pasning fra Veton Berisha til Ruben Yttergård Jenssen som kriger ballen liggende videre til Gilli Rólantsson som i sin tur hælsparker på tvers til Teniste. Estlenderen skyter fra nærmere 25 meters noe skrått hold. Skuddet går midt på keeper Alexandre Letellier, men hva gjør vel det når sarpingenes sisteskanse likevel fomler baller inn i mål?

1-0 til Brann! Og endelig scoring etter vel 413 målløse minutter!

20:40 - Brann: Teniste slår frem mot Berisha, men Niklas Gunnarsson er såvidt borti ballen på veien, slik at den går til corner. Sistnevnte skal faktisk være glad han ikke sleivet inn i eget mål.

22:05 - Brann: Jenssen får ballen ved sekstenmeteren, men klarer ikke å få kontroll på ballen før Gunnarsson får en fot på den. Et klareringsforsøk går rett i Gilbert Koomson som kommer like utenfor sekstenmeteren, men ballen går i en bue inn til Letellier.

23:45 - S08: Kristoffer Larsen sender igjennom til Mos, men sistnevnte avvinkes for offside.

28:15 - S08: Larsen finner Askar på deres høyreside, sistnevnte slår en såkalt «45-graders» ut til Kristoffer Zachariassen, som slipper løs fra Bismar Acosta og skyter fra 12-13 meters skrått hold. Heldigvis utenfor lengste stolpe.

29:05 - Brann: Gilli skyter fra 30 meter. Det går via et beinet til Jonathan Lindseth og til corner.

31:15 - S08: Ny stor sjanse for hjemmelaget når Lindseth toucher videre til Mos, som kommer alene igjennom når Christian Eggen Rismark er mest opptatt av å vinke til linjedommeren. Men fantastiske Opdal kommer ut og får en hånd på ballen, slik at Mos må ut på siden for å hente den. Så legger Askar inn, men vi får klarert.

37:30 - S08: Gaute Vetti skyter fra 25 meter, men Opdal redder uten altfor store problemer.

38:30 - Brann: Teniste forsøker en gang til fra 25 meter, men denne gang hadde ikke all verdens keeper-svimerier hjulpet. Ballen går nemlig langt over.

40:50 - S08: Joachim Thomassen stormer fremover og gir på tvers over til Larsen som skyter fra skrått hold rett innenfor feltet. Det går rett i Rismark.

41:50 - Brann: Koomson skyter fra minst 30 meter. Langt utenfor.

45:00 + 1:00: Pause. 1-0 til oss etter 3-0 til S08 (!) i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

46:30 - Brann: Teniste slår inn mot Koomson, men Magnar Ødegaard får headet vekk.

48:00 - Brann: Jenssen med et høyt frispark fra høyre, men blir veldig enkelt for Letellier å plukke ned.

49:10 - Brann: Rólantsson finner Koomson ute på venstresiden. Sistnevnte trekker litt innover og forsøker et lurt skudd fra vel tolv meters skrå og trengt posisjon. Det går seks meter utenfor, etter å ha truffet en S08-spiller dommeren ikke så. Vår først avslutning i feltet.

50:30 - S08: Litt skummelt i feltet etter et Larsen-frispark som slås inn i feltet ender med flipperspill, men Gilli får klarert.

51:10 - S08: Thomassen slår hardt inn fra deres venstreside, men det går i nettveggen.

54:35 - S08: Hjemmelaget har fart i angrepsspillet og Zachariassen legger ut til Thomassen som er til venstre i feltet. Han skyter fra 14-15 meters ganske spiss vinkel, men det går over.

57:15 - S08: Larsen skyter fra noe skrått hold like utenfor feltet. Det går høyt over.

58:50 - S08: Larsen legger inn fra deres høyreside, og mellom Vito og Rismark setter Mos ballen utenfor fra vel ti meter.

60:45 - S08: Mos legger skummelt inn fra deres høyreside, men Vito får klarert til corner.

61:35 - S08: Ødegaard header fra fire meter fra en corner, men via Kristoffer Barmen og til den tredje corneren på rad.

63:45 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Kristoffer Barmen.

66:00 - S08: Askar bommer på ballen ved femmeteren.

67:55 - S08: Det slås inn mot Mos, men akkurat for høyt for ham.

68:25 -> bytte S08: Kyle Lafferty inn for Mustafa Abdellaoue.

70:35 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Ruben Yttergård Jenssen.

74:35 - S08: Lafferty header over fra fire meter på en corner. Og han får ny corner uten at noen røde er borti ballen på veien.

75:30 - S08: Larsen skyter utenfor fra 22 meter.

76:40 - S08: Lindseth spiller igjennom Askar som kommer alene med Opdal. Men oddingen redder mossingens avslutning fra ti meters skrått hold.

78:10 - Brann: Endelig skjer det noe på sarpingenes banehalvdel også! Koomson avanserer og lurer av Zachariassen før han skyter fra 18 meter, men rett i Bjørn Inge Utvik.

81:20 - S08: Zachariassen skyter fra 25 meter. Opdal klarer ikke å holde skuddet, Askar plukker opp returen og runder keeper og setter ballen i mål. Heldigvis vinkes det for offside!

83:35 -> bytte S08: Steffen Lie Skålevik inn for Niklas Gunnarsson.

84:20 - S08: Zachariassen heades igjennom, men avvinkes - antagelig feilaktig - for offside. Avslutningen gikk uansett rett i trynet på Opdal.

85:50 - Brann: Vi er på en sjelden visitt i S08s sekstenmeter igjen, og Haugen går i bakken i duell mot Lindseth. TV-opptakene var sparsommelige med repriser.

86:50: Det er mye knuffing og krangling på banen nå.

87:30 - gult kort, S08: Kyle Lafferty for kranglingen med Acosta.

87:30 - gult kort, Brann: Bismar Acosta for kranglingen med Lafferty. Acosta må dermed stå over mot Glimt.

88:05 - S08: Lafferty går opp på et høyt frispark, men headingen fra sekstenmeterstreken spretter seks meter utenfor.

87:35 -> bytte S08: Ole Jørgen Halvorsen inn for Kristoffer Larsen.

88:47 - 1-1, SCORING S08; KYLE LAFFERTY: Opdal bokser vekk et innlegg fra Thomassen, Vetti finner Askar på hjemmelagets høyreside av feltet, Mossingen sender kort til Lafferty som avslutter fra 13-14 meter og inn i det ledige venstrehjørnet som oppstår i målet når Opdal er på vei i motsatt retning. Oddingen er nære på å ta skuddet, men klarer ikke å hindre ballen i å gå inn.

Surt! Men dessverre på ingen måte ufortjent.

90:00 + 1:10 - S08: Lafferty skyter med venstrefoten fra rett innenfor sekstenmterhjørnet, men det går syv-åtte meter utenfor nærmeste stolpe.

90:00 + 2:40 - S08: En enorm sjanse for S08 til å få seiersmålet når Lafferty vinner hodeduellen mot Rismark om et høyt Askar-innlegg, og på femmeteren får Skålevik en fot på ballen foran Opdal. Men ballen spretter utenfor.

90:00 + 3:35 - Brann: Vi får en siste kontringsmulighet, men selvfølgelig vender Koomson ved midten og det faller bort i fisk.

90:00 +4:05: Det er slutt. Det ender 1-1, men Sarp «vant» 11-1 (!!!) i angrep med avslutninger i feltet.

-

KAMPFAKTA:

Sarpsborg 08 - Brann 1-1 (0-1)

Eliteserien menn, 25. serierunde. Sarpsborg stadion. 4947 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Gult kort: Bismar Acosta, Brann. Kyle Lafferty, Sarpsborg.

Mål: 0-1: Taijo Teniste (13:35), 1-1: Kyle Lafferty (88:47)

Sarpsborg 08 (5-4-1): Alexandre Letellier - Niklas Gunnarsson (Steffen Lie Skålevik fra 84.), Bjørn Inge Utvik, Joachim Thomassen, Magnar Ødegaard, Amin Askar - Kristoffer Larsen (Ole Jørgen Halvorsen fra 88.), Gaute Vetti, Kristoffer Zachariassen, Jonathan Lindseth - Mustafa Abdellaoue (Kyle Lafferty fra 69.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Ruben Yttergård Jenssen (Thomas Grøgaard fra 71.), Bismar Acosta, Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 64.) - Gilbert Koomson, Veton Berisha, Gilli Rolantsson.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 8-2 til S08 (VG Live), 6-1 til S08 (BT)

Ballinnehav: 52 % til Brann (NTB og NRK), 55 % til S08 (VG Live)

Avslutninger: 8-3 til S08 (NTB), 12-4 til S08 (VG Live), 16-6 til S08 (NRK)

Avslutninger på mål: 3-1 til S08 (NTB og VG Live), 4-2 til S08 (NRK)

Angrep med avslutninger i feltet: 11-1 til S08 (mine tall). 1. omg.: 3-0 til S08. 2. omg.: 8-1 til S08.

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no